Mindig eszembe jut, anno ki mit mondott általános alsóban mivel foglalkoznak a szüleik, és valaki nem igazán tudott semmi presztizsszerűt mondani "irodában" "gyárban" "pénztáros".
A sok kommunikáció média meg társadalmi tanulmány szakosok kik lesznek?!
A gyógyszerészet egy jól behatárolható szakma, szerintem ilyen értelemben van presztízse.
2015. ápr. 22. 02:36
2/17 anonim válasza:
Szerintem egy nagyon jó szakma, sokféle lehetőséggel de presztízse az nincs de nem is hinném hogy kellene. Úgy is az a lényeg hogy egy jó megélhetést biztosító szakma.
2015. ápr. 22. 10:48
3/17 anonim válasza:
Van presztizse, de nem feltétlen a hétköznapi emberek számára. Illetve lehet ott is, ha arra gondolunk, hogy a névkártyádon lévő DR titulust látva a patikában egy normális embernek csak eszébe jut, hogy azért a 2 betűért csak kell pár évet szenvedni. De gyárban van presztizse azt gondolom, mert egyrészt ott is használod a DR címed, ami alag akad ott valakinek, másrészt kezdünk elmenni abba az irányba, hogy az igazán magas pozíciók betöltésére a gyógyszerész végzettség preferált, így nagy valószínűséggel elismert szakember leszel hamarabb, mit más hasonló végzettségű kollégáid.
2015. ápr. 22. 14:04
4/17 anonim válasza:
Gyogyszeresz vegzettsegert tudtommal nem jar dr cim.
2015. ápr. 22. 14:13
5/17 anonim válasza:
Kerdezo, gyogyszeresz altalaban egyenlo a "tanult emberrel", ez neha elonyos.
2015. ápr. 22. 14:13
6/17 anonim válasza:
Gyógyszerész végzettséghez jár a Dr cím, rosszul tudod.
2015. ápr. 22. 15:05
7/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Most tervezek gyógyszerészetire jelentkezni és csak érdeklődni szerettem volna, hogy azért a sok év tanulásért megkapjuk-e az elismerést valamilyen szinten. Igaz én Vajdaságban fogok egyetemre járni, és Szerbiában a gyógyszerészek mag.farm titulust kapnak (magiszter), de bízom benne, hogy az emberek attól függetlenül, hogy nincs dr. a nevem előtt még értékelni fogják a munkámat :) Amúgy tervezem majd honosítani Magyarországon is a diplomámat, úgyhogy ha jobban belegondolok a foglalkozásdoktori címem is meglesz... Dolgozni viszont itthon fogok szerintem, mert Szerbiában a gyógyszerész nagyon hiányszakma, nem úgy mint a határ másik oldalán...majd kiderül, előbb fejezzem be az egyetemet :D
2015. ápr. 22. 15:58
8/17 anonim válasza:
A dr cím ma már semmit nem ér, lassan mindenkinek lesz, nekem is van és mit érek vele, lassan egy éve munkanélküli vagyok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!