Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a baj a fejvadász cégekkel?

Mi a baj a fejvadász cégekkel?

Figyelt kérdés
Miért előnyösebb egy olyan hirdetésre jelentkezni amit közvetlenül a munkáltató ad fel?

2015. ápr. 15. 12:28
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Nekem rossz tapasztalataim voltak velük. Droid módjára megkeresnek számomra totál irreleváns állásajánlatokkal, pedig ha csak épp ránéztek volna a Linkedin profilomra, vagy a profession-ön elérhető önéletrajzomra, megspórolták volna a hívást (és ez igaz a szakmámra specializálódott fejvadászokra is!). Aztán ha mégis rajtuk keresztül kell átjutnom, jönnek az álpszichológiai hülyeségeikkel, amiknek közük nincsen ahhoz, hogy ha felvesznek egy munkahelyre, mennyire tudok együtt dolgozni a csapattal.
2015. ápr. 15. 12:39
 2/5 anonim ***** válasza:
72%

Csak rossz tapasztalatom volt velük, felesleges idő és pénz (utazási pénz a buszjegy nem ingyen van) kidobás. Leginkább jelentkezel egy adatbázison, amin alapból csak akkor tudsz ha regisztálsz. Behívnak, hogy regisztrálj ismét, csak most papíron, aztán eldumálnak veled az adott állásról, persze semmi komoly, csak elmondja azt, amit a hirdetésben bepötyögött. Aztán kezet fogtok, majd ha tetszettél neki átküld az aktuális állás felvételiztetőjéhez vagy nem. Legutóbb decemberben voltam így, azóta várom a hívásukat.

Volt már hogy jelentkeztem egy melóra profession-ön, majd kiderült hogy fejvadász cég. a hölgyike annyit írt válaszba, hogy hívjam fel. nincs pénzem, de felhívtam. Erre nemcsak hogy bunkó volt a stílusa, de azt mondta hogy hívjam vissza holnap, mert elfoglalt...

Az egész túlértékelt a HR szakma meg vicc.

2015. ápr. 15. 13:14
 3/5 anonim ***** válasza:
65%

Nekem csak jó tapasztalatom van róluk. Páromat megkereste fejvadász pályakezdőként, sikerült és azóta is ott dolgozik. Engem is többször megkerestek, az egyik nekem is tetszett, felvettek, ott dolgozom.

Mindkettőnknek normális, irodai munkája lett ezáltal, viszonylag korrekt fizetésért.

2015. ápr. 15. 20:37
 4/5 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy nagyon sokan vannak, és egy cég általában több fejvadásszal is kapcsolatban áll. Tehát elég kicsi az esélye, hogy be fog tudni nyomni a céghez.

Ha meg a cég maga is hirdet, akkor inkább vesz fel olyat, aki közvetlenül jelentkezik, hiszen akkor nem kell a közvetítésért fizetni.

Ugyanakkor a legtöbb ragaszkodik a személyes interjúhoz, ami neked plusz egy nap utazás. Sok esetben őket sem értesítik arról, hogy már lezárult a keresés, és még hívogatják az embereket, közben már rég betöltötték az állást.

Sokszor valóban meghirdetnek kamu állásokat, hogy jelentkezz, és ők tudják prezentálni a cégeknek, hogy az ő adatbázisukban mennyi nagyszerű ember van.

Nekem nincs olyan sok rossz tapasztalatom velük, én azt láttam, hogy általában igyekszenek, hiszen nekik is pénz, ha "el tudnak adni". A szakma hátránya a fentiekből ered.

Mondjuk én is voltam már kiakadva egyszer, amikor felmentem Pestre egy interjúra, ahol tkp. végigbeszéltük az önéletrajzomat, 20 perc volt az egész, aztán még azt sem tudta elintézni, hogy behívjanak. Azóta nem megyek személyes interjúra, a normálisabbja egyébként el tudja intézni Skype-on is. Ha ragaszkodik ahhoz, hogy menjek személyesen, akkor inkább hagyni szoktam.

De nekem mind a két utolsó állásomat fejvadász hozta össze, és elég szépen fel is készítettek az interjúra.

Ha jó viszonyban van a HR-rel, akkor komoly ráhatást tud gyakorolni, segíteni tud a bérigényben, meg abban is, hogy milyen kérdésekre számíthatsz az interjún.

Persze van olyan is, amelyik csak simán továbbítja az önéletrajzodat, és még arra sem képes, hogy megírja, ha nem téged választottak. Embere válogatja.

2015. ápr. 15. 21:58
 5/5 anonim ***** válasza:
nekem semmi, pedig pozitívan megyek oda mindig. 20 perc max de semmit sem segít vagy hasonló.vagy önéletrajzba legalább 1-2 dolgot segíthetne, max 5 perc
2015. ápr. 16. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!