Más is járt már így, a pályakezdőnként dolgozd be magad valahová, ha másnem ingyért "projekttel" amit sokan ajánlgatank nagy lelkesen a "lusta, pénzéhes" fiataloknak?
Dettó így jártam, én fogyatékos gyerekekkel foglalkozó otthonban voltam fél évet önkéntesként, annyi volt a fizetség hogy kaptam ebédet, de a bérletem nekem is sokba került.
A szüleim ismerték a vezetőt (aki fél év alatt egyszer töltött az otthonban 5 percet), mondták, hogy most rossz helyzetben vannak de ha lesz pénz felvesznek. Gondoltam tapasztalatnak jó lesz meg a munka sem lenne olyan rossz (előtte pultoztam, takarítottam), úgyhogy szorgalmasan jártam, számítottak rám, egyre jobban, volt hogy késő este én hordtam haza szerencsétlen gyerekeket, mert a szüleik tojtak rájuk én meg sajnáltam őket, aztán már magától értetődőnek vették hogy otthagytak egyedül 2-3 gyerekkel, én meg mit csináljak, zárjam rájuk az ajtót hogy majd reggel jövünk? Cipelhettem a fogyatékos mozgássérült gyereket egyedül, a lemerült elektromos kerekesszékkel együtt...
Fél év után találtam máshol munkát úgyhogy otthagytam őket, gyakorlatilag nem is diplomás feladatokat végeztem hanem kisegítő mindenes voltam.
Miután elmentem szintén ingyen volt ott egy lány akinek a diplomájához kellett tapasztalat, azóta pedig eü. sulisok vannak felváltva, jól egymásra találtak, a sulisoknak tapasztalat kell, nekik pedig ingyen munkaerő. A papírmunkát, szakmai munkát úgy tudom már csak egyetlen gyógypedagógus látja el, rajta kívül már csak önkéntesek és szakmai gyakorlatot végzők vannak, amikor én voltam, még összesen hárman álltak rendesen alkalmazásban.
Hát jól csinálja a főnök, még azt az egy gyógypedagógust kéne helyettesíteni gyakorlatot végző egyetemistákkal és ingyen menne a kóceráj ahol önkéntesek, tapasztalatot gyűjtők és pusztán szociálisan érzékenyek, gyermekszeretők dolgoznak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!