Mi lehetett a baj, miért nem kellettem a Decathlonba?
Most voltam interjúzni,Decathlonnál kasszás eladó állásra.
Háromszor adtam be a jelentkezésemet,de most nem kellettem,mert "nem érződött rajtam hogy ott akarok dolgozni".
Persze aláírom nem az az életcélom,de igyekeztem megfelelni az írott és íratlan szabályoknak,az állásnak(aktív voltam a csoportfeladatnál,elismerésként kaptam azt hogy okos lány vagyok,de nem érződik hogy ott akarok dolgozni)emellett önmagam adni.
Mi lehet a baj ?
(20 éves pályakezdő)
Megmondták, hogy mi a baj, magad is leírtad.
"nem érződött rajtam hogy ott akarok dolgozni".
Nyilván nem voltál lelkes annyira mint a többiek, vagy nem voltál szimpatikus..De nem mindegy már? nem vettek fel ennyi..
Jogos,de ezt én nem éreztem,mert bár mondtam nem álommeló,de ott speciel szívesen dolgoznék.
Mást pedig azzal az okkal küldtek el,hogy túl aktív volt,oké hogy felelősség de aktív.
" Persze aláírom nem az az
életcélom,"
Akkor miért baj, hogy ők se akarnak téged ha te se akarod őket?
Lehet szidni a HR-t de itt pont úgy tűnik, hogy jól végezték dolgukat!
Nem szidtam a HR-t,mégcsak nem is személyügyes interjúztatott.
Nem azt mondtam hogy büdös a munka...csak havi 50-ért nem életcél.
Szerintem felfogható,és ennek ismeretében mondtam azt,hogy dolgoznék is náluk.
Vagy csak az x cég küldhet el munkavállalót,de a munkát vállaló nem mondhatja azt hogy bár a feltételei nem a legjobbak,de dolgozni szeretne azért?
(Szvsz,mindenki az álommunkájában dolgozik?)
Ezek mindig szimpátiára mennek, tipikusan női munkahely, ahova azt veszik fel, akit már ismernek, vagy akit magukhoz hasonlónak éreznek. Egy tipp-topp divat üzletbe, ahol Szolárium Petra és Műköröm Cintia az eladók, egyértelműen Műszempilla Mercédeszt fogják felvenni a nyolc általánosával, mert dekoratív, és oda az kell, nem pedig mondjuk kereskedelmi végzettség, neadjisten diploma. Az élelmiszerboltokban rendre előadják, hogy ott mekkora precizitás van, és mennyire fiatalosak, de mégis az 50 éves Mari néni kasszázik, aki lassan el se lát a pénztárgépig. Mert oda ő illik. Ilyen ez.
Decathlonba pedig megint csak gyönyörű embereket fognak keresni, ha nő, akkor legyen vékony, nagymellű, szép hosszú hajjal. Mert ez kell egy sportboltnak, a látvány. Kasszázni, leltározni, árut feltölteni bárki tud, még végzettség sem kell hozzá, pár hét alatt a legbárgyúbbak is beletanulnak.
A pályakezdőket egyébként sehol sem szeretik. Annak idején, mikor én kerestem először munkát a kereskedelemben, a városban található ÖSSZES élelmiszer, ruha, papír, stb. boltba jelentkeztem, csodás önéletrajzzal, jó iskolával, lelkesen... én bármelyiknek iszonyatosan örültem volna, de mégsem jött össze. Vagy tapasztalat kell, vagy protekció. Ez van sajnos.
"Mert egyébként van ember, akinek az a célja, hogy kasszás legyen egy áruházban?"
Igen. Pl. egy 40-50 éves képzetlen munkanélküliről el tudom képzelni, hogy örül, hogy legalább ott alkalmazzák és nem akar pár hónap múlva továbblépni. Legalábbis kisebb eséllyel mint egy 20 éves.
"elismerésként kaptam azt hogy okos lány vagyok"
Erről az jutott eszembe, hogy lehet hogy többet is kinéznek belőled mint ez a munka, ezért is félő, hogy hamar lelépsz és csak úgy tekintesz rá, hogy "jó lesz amíg nem találok jobbat" - és úgy látszik ők ezt tökéletesen kiszűrték!
Jelentkezz ennél komolyabb állásokra is tehát nyugodtan!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!