Felmondtam, az lehet, hogy a főnököm nem adja ki a szabadságom, hanem ragaszkodik annak kifizetéséhez, teljes 30 nap ledolgozásához? Ha elmegyek táppénzre megteheti, hogy nem fizet ki?
Igen, megteheti a főnököd, hogy a szabidat nem adja ki hanem kifizeti, és 30 napot is ledolgoztatja, mint 30 napos felmondási idő.
Viszont te is elmehetsz táppénzre, ami beleszámít a felmondási idődbe. Azt meg nem teheti meg, hogy nem rendezi a táppénzedet. De nem árt tudni valamit. Ha elmész táppénzre, a főnököd megteheti azt, hogy jelzi az OEP felé a gyanúját, hogy te nem beteg vagy hanem csak vele tolsz ki, és kérheti a felülvizsgálatot. Az orvosok ezért nem igazán vannak benne a "kamu " táppénznek, mert bármikor mehet ellenőrzés. Ha mennek, és kiderül, hogy nem otthon lábadozol, akkor nem csak téged de a dokit is megbüntetik aki kiírt. Eddig én 3 olyan esetről tudok amikor a főnök utánajárt, hogy a dolgozója tényleg beteg.. Te tudod, hogy a te főnököd milyen.
A 30 nap felmondási időhöz ragaszkodhat a munkaadó.
A szabadságod azon részét, amivel te rendelkezel (ez így április környékén időarányosan max. 1-2 nap lehet...) ki kell adnia, de többet nem, dönthet úgy, hogy kifizeti.
A táppénzt ki kell fizetni, de csak úgy halkan jegyzem meg, hogy ha esetleg mégsem lennél beteg és úgy mész táppénzre azzal bűncselekményt követsz el és ha felnyom a munkaadód akkor ezt tudod megnyerni:
Megérné?
mt 115. paragrafus.
Kikerült a tv-ből a 30 nap, mmunkában töltött és szabadságra jogosító idő a keresőképtelenség.
2014. évi XCIX. törvény
390. §. módosította az mt-t. Hatályos: 2015. I. 1-től.
Nem lenne bűncselekmény éppen 38 fokos a lázam, torkom fáj, szemem ég stb influenza szerű tünetek. Majd meglátjuk mi lesz.
Egyébként én úgy tudom ki kell adni a szabadságom, de az lesz a tuti, ha munkaugyi jogászhoz fordulok, amit holnap mégis teszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!