Nem hülyeség az éves szabadságnapokat korhoz kötni?
egy 20 éves elméletileg fittebb mint egy 40 éves akinek több pihenés kell, illetve egy 40 éves általában már elég sokat bizonyított úgy értem ledolgozott jó sok évet, hogy megérdemelje a plusz napokat, egy kezdő 20évesnek nem szokás kinyalni még a seggét:)
2010. febr. 18. 11:45
Azért nem feltétlenül jelenti azt, hogy a negyven éves ledolgozott-e már annyit, hogy jár neki a plusz szabadság! De lehet, hogy az a húsz éves amióta lehet dolgozik, szorgalmasan, mellette talán tanul. Szerintem úgy lenne igazságos, ha mindenki ugyanannyi szabadságot kapna alapjában véve és a munka minősége határozná meg a plusz szabadságot, nem a mennyisége! (Néha a kevesebb több!) Így nem érhetné szó a ház elejét!
2010. febr. 18. 12:00
3/10 A kérdező kommentje:
és sem tartom túl igazságos rendszernek. nálunk az 50 éves szinte pihen a munkahelyén, mert semmi felelőssége nincs, én 30 se vagyok, nagy rajtam a nyomás és felelősség, eléggé kitudom ütni magam egy munkanapon, és még pihenésre sem jár annyi szabi, mint annak aki pihenni jár be. valahogy tényleg munkakörtől is függ ez.
de nem az idősebbeket akartam ezzel megbántani. csak egy példa volt, amit én tapasztaltam.
az a te munkahelyed problémája, hogy az öreg nem dolgozik ott bent. ezért ne a rendszert hibáztassad.
2010. febr. 18. 12:34
5/10 A kérdező kommentje:
De igenis hibás a rendszer.
18 éves korom óta dolgozok, főnökeim szerint is jó a munkám. Elő is léptettek. Azóta, idegeskedek, nincs egy nyugodt percem, még otthon sem, mert hívogatnak a gyárból.
Most osztottak be alám egy 30 éves nőt, aki szarik mindenre, mert ez az első munkahelye! Eddig anyuci-apuci eltartotta.
És megilleti a 22 nap szabadság!
Én most vagyok 24 éves, 6 éve dolgozom és még mindig csak 20 napom van. Ez van, Mátyás király meghalt oda az igazság!
2010. febr. 23. 22:54
nálad is a munkahelyed a hibás, nem a rendszer. a rendszer tehet arról, hogy a melóhely eltűri, hogy nem dolgozik? és mellesleg ha alád van beosztva akkor miért nem irányítod és ügyelsz rá, miért nem szólsz a főnöködnek, vagy akármi? milyen vezető vagy te, hogy képtelen vagy irányítani az alád osztott embereket?
2010. febr. 23. 22:57
A rosz fönök vagyok. Próbálj meg irányítani egy olyan embert, aki leszar téged. Amit tenni tudtam, szóltam neki hogy kapja össze magát mert gondok vannak a munkájával. Megfenyegettem hogy kirugom. Éppen hogy nem röhögött pofán. Kirugásokról amúgy nem én döntök, ahogy a felvételről sem. Valamilyen szinten megértem, a helyében engem sem érdekelne, mert maximum újra eltartanak a szüleim. A fő problémám az hogy miért illeti meg 2 nappal több szabadság?
2010. febr. 24. 08:07
nézd, szólni tudsz a te felettesednek aki az emberekről dönt, és max ő is szól neki vagy kibssza a francba, ennyi. Abban az esetben ha az sem tesz semmit, mert mittomén a figura valami csókosa, akkor az már megint egy olyan probléma amiről nem a szabadság rendszer tehet, hanem a munkahelyeden dolgozó ember(ek)
2010. febr. 24. 09:30
10/10 A kérdező kommentje:
most beleoffolok saját kérdésembe, de nálunk volt olyan nő, aki szó szerint aludt az irodában rendszeresen, ha nem aludt akkor manikűrözött. ha adtam neki munkát úgy nézett rám, mint aki szellemet lát és megkérdezte, hogy miből gondolom, hogy ez az ő feladata lenne megcsinálni.
aztán repült. sajnáltam, mert azért nehéz munkát keresni, de igyekezhetett volna legalább egy kicsit, akkor mi is máshogy álltunk volna hozzá.
köszönöm a hozzászólásokat :) legyen szép napotok.
Kapcsolódó kérdések: