A táppénz beleszámít a felmondási időbe?
Baromságot írtok-lehet anyázni!Nemzetköziztem. Egyik nap +beszéltem a szüleimmel dr +beszélni, éjjel személykocsival feljöttek elém kocsit cseréltem és mentem Németbe... Ennyi! Nincsen már felmondási idő!
Jöhet a piros, +az anyázás...De visszatérek és piros pacsizom, pedig nem szokásom! Látom itt ezt szeretik.
A felmondási időt nem EL KELL TÖLTENI, hanem LE KELL TELNIE! Az teljesen mindegy, hogy milyen módon, csak leteljen. Ezt meg lehet lépni munkavégzéssel, fizetés nélküli szabadsággal, betegszabadsággal, táppénzzel, rendes szabadsággal. A munkavállalónak járó szabadságra szabályok vonatkoznak, míg a keresőképtelenséget elég orvos által igazolni. Ha a párod végig keresőképtelen lesz, akkor azon lesz. Azzal le is telik a felmondási ideje.
NEM KELL BEMENNIE! a leszámolási papírokért, ugyanis a felmondási idő leteltével a munkaviszonya "automatikusan" megszűnik. A megszűnt munkaviszonyra pedig a Munka törvénykönyve a következőket írja elő:
Abban az esetben, ha a jogviszony a munkáltató és dolgozója között már nem áll fenn, akkor a munkáltató a leszámolási papírokat, és a dolgozónak járó egyéb járandóságát a dolgozó által megadott címre köteles továbbítani (ha kp-ban kapta a fizetését, azt is!). Ha utalással kapta, akkor utalással. Ha a dolgozó nem adott meg címet, akkor a munkáltató nyilvántartásában szereplő címre köteles azt továbbítani.
Ha a dolgozó vagy meghatalmazottja nem veszi át a küldeményt, akkor még egyszer meg kell kísérelni a továbbítást. Ha akkor sem veszi át senki, akkor a munkáltató FEL NEM VETT JÁRANDÓSÁG címen nyilvántartja a könyvelésében a jövedelmet, amit a dolgozó 3 éven belül követelhet, utána már nem. A papírokat is meg kell őriznie a munkáltatónak, és ha jelentkezik érte a dolgozó, akkor továbbítania kell!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!