Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Vendéglátóhelyen leszek...

Vendéglátóhelyen leszek gyakorlaton szakács tanulószerződéssel, menniy fizetésssel számolhatok körülbelül? ű

Figyelt kérdés

2015. márc. 25. 00:23
 1/3 anonim ***** válasza:
Minimálbér.
2015. márc. 25. 01:35
 2/3 anonim ***** válasza:

A minimálbér töredékét kell csak fizetniük.

A tanuló számára fizetendő díj mértékét a szakképzésről szóló 2011. évi CLXXXVII. törvény 63. §-ában található. E szerint a tanulószerződés alapján kifizetett tanulói pénzbeli juttatás havi mértékének legkisebb összege annak a szakképzési évfolyamnak az első félévében, amelyben a tanuló tanulószerződés alapján vesz részt szakképzésben, ha - a szakképesítésre a szakmai és vizsgakövetelményben meghatározott elméleti és gyakorlati képzési idő arányát figyelembe véve - a gyakorlati képzési idő eléri

a nyolcvan százalékot, a hónap első napján érvényes kötelező legkisebb havi munkabér (a továbbiakban: minimálbér, 2014-ben: 101500 Ft)

tizenöt százalékának 1,3-szerese,

a hetven százalékot, a minimálbér tizenöt százalékának 1,2-szerese,

a hatvan százalékot, a minimálbér tizenöt százalékának 1,1-szerese,

az ötven százalékot, a minimálbér tizenöt százaléka,

a negyven százalékot, a minimálbér tizenöt százalékának 0,9-szerese.

f) a harminc százalékot, a minimálbér tizenöt százalékának 0,8-szerese,

g) a húsz százalékot, a minimálbér tizenöt százalékának 0,7-szerese.

2015. márc. 25. 11:33
 3/3 anonim válasza:
Én alapból 12.500Ft ot kaptam aztán minden félévente emelik ha nem álsz bukásra semmiből nálunk úgy volt ha 4, es az átlagod akkor növelik nekem az utolsó év 2. félévében 20.000 ft volt havonta de minden tanulóhelyen más volt ahol csak 13.000 mat kaptak 2. évben is de a 12.000 az általában minimum
2015. máj. 22. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!