Ukrajnában most akkor valójában mennyi az átlagos kereset?
Az átlagkereset (Lvivben) kb. 5 ezer Hrivnya, ami 65 ezer Forintnak felel meg. De azt hozzá kell számolni, hogy Ukrajnában nincs meg igazán az a középosztály, mint ami nálunk (még, úgy-ahogy) megvan.
Vannak a kő-gazdagok,
az átlagnál szegényebbek (városiak),
meg a nagyon szegények (falusiak).
A többi rétegből nagyon kevés van.
Tehát mondjuk egy átlag lembergi (Lviv) lakos jó indulattal 4 000 Hrivnyát megkeres, ami 52 ezer Ft.
Ezek alapján egy mekis dolgozó kb. 3 000 Hrivnyát (40 ezer Ft.) Ja és Ukrajnában jó ha van összesen 10 db. Mc'Donalds.
Egy banki ügyintéző kb. 5 000-t megkeres, ami 65 ezer Ft, mint ahogy fent is az átlagbér.
A fővárosban, gazdag régiókban kb. 25 százalékkal többet lehet keresni. A legszegényebb régió Kárpátalja, a leggazdagabbak a Kijevi, Dnyipropetrovszki, és Harkovi területek. Az árak pedig az utóbbi években mindenhol szinte megduplázódtak. 2 évvel ezelőtt még ehhez képest tök kellemes ország volt Ukrajna, jó kilátásokkal. Most már szerintem Moldova, Albánia is jobb lesz lassan nála.
hivatalos adatot én is találok bogyókáim...tapasztalokra vtam kiváncsi...
amugy most voltam odesszában és csak ott van 7 meki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!