24 évesen főiskola nélkül milyen kilátásai lehetnek az embernek?
10:48
Éppen ez a gond amitől én is aggódok, mert ha beleölnék mondjuk egy csomó pénzt, időt és energiát, akkor nem szeretnék úgy járni hogy hiába volt az egész.
Egyébként ha már a pénznél tartunk; diákhitelen kívül nincs más lehetőségem? A 90-es nettó fizetésemből esélyem sincs fizetni az egyetemi képzést és mire össze is tudnék gyűjteni, az is legalább 10 évembe kerülne. :( Ha pedig elvégeztem, nem szeretnék úgy járni hogy ott vagyok egy friss diplomával a kezemben, de munkám az nincs, a hitelt meg kéne törleszteni.
nem mindenhez kell diploma. Az csak akkor jó ha jó azaz neves suliban végzel, jó szakmát. Ismerek diplomást, akinek semmi munkatapasztalata sincs és rossz sulba járt, nem ér vele sokat.molyat is ismerek akinek jó okj szakmája van és max 3 hónapot volt munkanélküli.
Rokonom a főnöke beiratta egy tanfolyamra, ma abból él diploma nélkül.
Ugyan annyi idős és ugyan úgy vagyok, mint te. Kzdek abban hinni, hogy a gyakorlat többet ér néhány diplománál (nyilván nem mérnök, orvos, vagy közgazdászra gondolok.
Diplomával nem jár jó állás. Ha diplomád van és mellette 0 szakmai tapasztalatod, mert nem lesz, mert dolgoznod kell suli mellett, és a szakmai helyek nem fizetnek annyit, miből megélsz és még félre is tudsz tenni. Vagyis felesleges pénzkidobás.
Inkább használd a fejed és találj ki valamit, amihez nem kell diploma.
Az előttem lévő válaszoló nyilván egy tapasztalt diplomás lehet. Légyszives máshol éld ki a kisebbségi érzésed...
Mindig megéri tanulni, csak a rosszindulatú buta emberek szeretnek lebeszélni róla.
" Egyébként ha már a pénznél tartunk;
diákhitelen kívül nincs más
lehetőségem?"
Diakhitel 2 nagyon alacsony kamattal van. Ha normális helyen végzel akkor pár év alatt visszafizeted.
Nyilván valamilyen szinten kockázat de rajtad múlik csak igazából, hogy szorgosan tanulsz vagy sem.
12:12
Már van 3 okj-s szakmám is de semmire sem megyek velük. Azért kérdeztem a diplomát hogy hátha azokkal jobbak-e a kilátásaim, de a válaszok egy kissé elbizonytalanítottak. Egyrészről az van hogy lehetőség van egy esetleg jobban fizető állásra, másrészről hatalmas a kockázat, rengeteg pénz idő és energia. Én csak arra vagyok kíváncsi hogy megéri-e befektetni. Majd utána nézek, milyen szakot lenne érdemes választanom, ha esetleg mégis rászánnám magam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!