Miért nincs semmilyen állás Nógrád-ban?
Lehet hogy nem fog tetszeni, amit írok, de szerintem az a gond, hogy ELVÁROD, hogy mások biztosítsanak neked munkát.
Nem cseszegetni akarlak ezért megmondom, milyen más lehetőséget van: munkalehetőséget teremthetsz magadnak a semmiből!
Pl, ha ápolóként szeretnél dolgozni.
Az első célod lehetne az, hogy legyen elég munkatapasztalatod, szerintem minimum 1-2 év. Ezt ha más nem, valamilyen közhasznú szervezetnél meg tudod szerezni. (pl Máltai szeretetszolgálat, Vöröskereszt) akár fizetés nélkül, amíg segélyen vagy.
Második körben ha ez megvan, próbálhatnál olyan idős emberekkel kapcsolatba kerülni, akik önállóan már nem tudnak élni, ugyanakkor nem akarnak idősotthonba menni vagy a családdal lakni sem. Pl hirdethetsz a patikák környékén, szerzel 1-2 ajánlólevelet a baráti/ismerősi körből és kifogástalanul viselkedsz az öregekkel. Ha van 3-4 ember aki napi 1-2 órára igénybe vesz, már meg is van oldva a munkád.
Ha lány vagy (merthogy ezt nem írtad) akkor a bébiszitterkedés is felmerülhet, egy jó bébiszitterért ölnek az anyák. (pesten 1200 Ft-ot is elkérnek óránként, feketén, hétvégén 1400 Ft-ot)
Szia!
Itt egy pár számadat! 97 leadott önéletrajz és pályázat álláshirdetésekre! 28 személyes felkeresés és kitudja hány telefon! Hirdetést adtam fel szuper-infóban, a megyei lapban és az interneten is! Bp jó lenne csak nekem nincs keretem albira, mivel amíg megvolt a munkám és azt hittem marad, bár csak addig tartott amíg a támogatás járt utánam! És optimistán vettem fel hitelt (mert azt hittem maradok a munkahelyemen! úgyhogy ennyi! én megyek a munka után, csak az nem jön felém!! :-( De azért köszönöm! Gica
Sajnos nem könnyű a mai világban, s ezt gondolom te is a saját bőrödön tapasztalod. Pl.: Egerben vagy Gyöngyösön, vagy nagyobb környező városokban is lehetne próbálkozni.
Otthon is (ahogyan az előző írta) kereshetsz idős embereket, s azokat ápolhatod. Felveheted a kapcsolatot a helyi illetékes Családsegítő és Szociális központtal, hátha tudnak segíteni.
Nem könnyű, én tudom, mert jelenleg én is álláskereső vagyok, de nem szabad feladni, s keresni kell a lehetőségeket. Az, hogy mennyi levelet küldtél el, nem sokat nyom a latba. Sokszor a levelek sajnos bontatlanul repülnek a kukába.De sosem lehet tudni, hogy mikor talál célba egy levél.
Esetleg akikkel együtt tanultál, érdemes felújítani velük a kapcsolatot, hogy hátha tudnak segíteni. Nem szégyen segítséget kérni.
Kitartást és sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!