Magyarorszagon mi mennyi?
Magyarországból egy fizetésből szarul fogtok élni. Éhenhalni sok lesz, megélni meg kevés. (Kivéve, ha kifejezetten jó munkát kap a férjed és az átlag fizetésnél (jóval) többet visz haza. Persze nem tudom Szerbiában hogy élteletek, mert ha nagyon nehezen, akkor lehet itt mégis kellemesebb lesz, de összességében ez nem az az ország ahol átlagos fizetésből meg lehet lehet élni, ha csak egy szülő dolgozik. (Bár ez nem magyar sajátosság, szar fizetésből ha csak egy van, nyugaton sem lehet megélni a híresztelésekkel ellentétben)
Albérleteket itt találsz, fogalmam sincs milyen igényeitek vannak.
A rezsi szintén olyan, hogy nem tudom mennyit fogyasztotok. Van, hogy ugyanannyi fős család 12 ezer forint villanyt fizet egy hónapban a másik meg 5 ezret. Ezek a fogyasztás után fizetendő dolgok tehát elég egyéniek...
Kaja szintén elég egyéni hogy tudsz-e, szoktál-e és mennyit főzöl, mi mindent tudsz felhasználni, milyen recepteket ismersz. Van pl. olyan ismerősöm, aki ugyanabból a kamrából/hűtőből még komplett ebédet csinál sütivel, amiből én már csak annyit nézek ki, hogy mehetünk már megint vásárolni.
Nézegesd a magyar Tesco, Auchan, Spar, Penny stb. oldalait ott vannak aktuális szórólapok így nagyjából képben leszel az élelmiszer árakat illetően is, gondolom az alapján nagyjából be tudod lőni, hogy ugyanaz otthon nektek mennyi volt.
Szerintem az albérlet nem olcsó Szegeden, ha egy jobb lakást akarsz, szóval ha mondjuk a férjed úgy 150 ezer alatt kap, akkor nagyon fogtok szenvedni a gyerekkel, egy megyeszékhelyen egy normális albérletben, gyerekkel ha nem akarjátok hónap végén a zsebekből kiforgatni az aprót, hogy legyen kenyérre szerintem kell 200 ezer forint bevétel és nem mondtam sokat.
Kezdetben meg fogtok élni ebből a pénzből is, bár szűkösen. Ha te is találsz valami munkát, akkor, viszont arany életetek lesz a szerbiaihoz képest.
Ott mennyit kerestetek kb?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!