Hey! Szerintetek a mai világban minek érné meg kitanulni? Olyan szakma aminek van jövője is!
Véleményem szerint, szellemiből:
- ügyvéd, jogász
- könyvelő
- orvos
- mérnök informatikus
- szoftverfejlesztő
Fizikai:
- hegesztő
- cnc gépkezelő
- villanyszerelő
Akármilyen sablonos, de annak amiben jó vagy, aztán go külföld és ott tisztességesen megfogsz élni belőle, idővel. Itthon a legtöbb esetben hibába vagy jó/tehetséges valamiből nem fognak megfizetni, sőt mára oda jutottunk, hogy megfelelő képzés helyet is baromi nehéz találni, ahol tényleg megtanítanak az adott szakmára, hogy aztán "versenyképesen" lépj ki a munkaerőpiacra. Lényegében ömlesztve vannak az olyan iskolák ahol elméleten kívül nagyon minimális gyakorlati oktatást adnak és azt is minősíthetetlenül szar szinten.
De igen, programozóként, (műszaki) mérnökként, orvosként a világ bármely részén tudsz érvényesülni.
A testvérem programozónak tanult egy évig a főiskolán, de ott is hagyta mert nagyon nehéz volt főleg,hogy nem olyan középiskolába járt:/.
Amúgy angolt, magyart perfectül beszélek (magyarral külföldön kitörölhetem a s*ggem..)
Informatikai adatfeldolgozás, adatbányászat, webfejlesztés, okos kütyü fejlesztés. Q, kdb, NodeJS, Java, Scala, Swift, gráfnyelvek. Ezek nagyon mennek, nem tudok ennél jobb alkalmazotti pályát.
De az igazán jó a saját vállalkozás, legyen az asztalos, cukrászda vagy gyógyszergyár. Csak ehhez olyan kiállás, helyzetfelismerés és bátorság kell, amit ma itthon nem tanítanak.
Csak ezzel a progamozós dologgal az van,hogy én ilyenekhez nem értek:c
Amúgy a csillagászoknak van jövőjük?:)
A modellkedésen is gondolkoztam de ma már 65432456 millió ember próbál "betörni" ebbe a szakmába és elég csekély az esély,hogy én is köztük lehetek.. a lefeküdni meg senkivel nem akarok semmi pénzért:)
CNC forgácsoló (minimum 200+x), hegesztő (minimum 180+x).
Ma már az agyi munkát nem fizetik meg rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!