Régóta vannak problémáim a spórolással, hiába teszem félre a pénzemet gyakran elcsábulok és csipegetek belőle amiből az következik, hogy folyton felélem az egészet. Van egy ötletem ennek kiküszöbölésére ti mit gondoltok róla?
Bárhonnan kilehet venni a pénzt, arra is találsz módot...
Egyszerűen megtartóztatást gyakorolj.. :) Fincsi cukorkákat az asztalra és ne nyúlj hozzá pont 7 napig. Ne félj, nehezebb mint gondolod :)
Pénzt megtanulni kezelni pedig a lakosság 90%-ja nem tudja, hiába mondja hogy igen. A további 10% az már gazdag is...
Nagyon dícséretes, hogy felismered a problémát és gondolkodsz rajta!
Nem hiszem, hogy van "A Válasz" sok megoldás lehet, és minden embernél más - próbáld ki.
Egy másik ajánlott megoldás, hogy minden nap füzetbe vagy akárhova írod, mennyit mire költöttél, és később átnézed, min is tudnál spórolni.
Nekem elég szokott lenni, ha kiszámolom, mennyit akarok naponta költeni, mondjuk 3-5 naponta kiveszem ennek a háromszorosát KP-ben. Pl. 3e-t költhetek naponta, ebéd kb. egy ezres, marad 2e a bevásárlás-sörözésre...De nem állítom, hogy húde módszeres vagyok - szerencsére diákként spórolnom kellet, és azóta nem kerestem nagyon rosszul.
Amugy: ha még nincs meg, tanulj angolt és (szakmádbeli) informatikát, az nagyon megdobja a lehetőségeidet .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!