Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Nincs érettségim de munkát...

Nincs érettségim de munkát szeretnék vállalni?

Figyelt kérdés
Középiskolát elvégeztem, de nincs meg az érettségim, természetesen le szeretném tenni, még idén. Addig is dolgozni szeretnék. A legtöbb munkahelyre kérnek érettségit, de jelentkezhetek olyanra is, amihez ott van elvárásként az érettségi, ami nekem ugye nincs, de minden másnak tökéletesen megfelelek?

2015. márc. 6. 13:40
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Igen, csodás élet egy kutyaólban lakni, és vegetálni. Az más ha kapsz szállást és csak a pénzre gyúrsz, majd hazajössz. Én is dolgoztam kint 2 hónapot 2x1200 euróért, de rohadt szar volt, csak a pénz motivált. Viszont kaptam lakást 3-ad magammal, meg napi 1x étkezést heti 50euróért a szállóban. Soha többé :)
2015. márc. 6. 15:19
 12/20 anonim ***** válasza:
49%
Nem csodás élet, de jobb életszínvonal mint otthon melósként. Otthon mit bérelsz 70 ezer forintból?
2015. márc. 6. 15:49
 13/20 anonim ***** válasza:
49%
Egy szobát is alig bírsz kifizetni Budapesten a melósbérből. Azért ez Bécsben megoldható. De röhögj csak a nyugati melósokon továbbra is.
2015. márc. 6. 15:50
 14/20 anonim ***** válasza:
65%
Én a megélhetést nézem. Az pedig itt azért jobb. Megvannak az okai, de az tény hogy jobb. Ezt akarod vitatni?
2015. márc. 6. 15:53
 15/20 A kérdező kommentje:
van nyelvtudásom, 2 nyelven is beszélek, amúgy teljesen rátermett vagyok szerintem. hülyeség hogy egy papír alapján döntenek, hogy oda való vagyok vagy sem...
2015. márc. 6. 21:29
 16/20 anonim ***** válasza:
53%
Akkor meg minek itt kérdezgetsz? Jelentkezz, aztán megmondják kellesz-e.
2015. márc. 7. 10:55
 17/20 A kérdező kommentje:

bocsánat hogy meg mertem kérdezni, hogy másoknak mi a véleménye erről, vagy hogy mit tudnak, mik a tapasztalatok.

ugye erre van az oldal... :)

2015. márc. 9. 09:43
 18/20 anonim ***** válasza:

"12 óra meló, csak egy koszos bevándorlónak fogják tartani stb. "

Idehaza meg egy diszpolgarkent fogja tisztelni mindenki. :D

Ha szorgalmas, megtanulja a nyelvet valamennyire, akkor hamar elnyeri a munkaltatoja tiszteletet, es 1200 euronal joval tobbet is fog keresni.

2015. márc. 9. 10:25
 19/20 anonim ***** válasza:

Képzetlenül én a nyugati melóséletet választanám ,az fix. Most pl nincs munkám és simán eltart az állam. Ez annyit jelent hogy társbérletben élve ki tudok jönni a segélyből is.

Otthon is így van? Mert én úgy tudom hogy jár vagy 3 hónapig a munkanélküli aztán szevasz. Amiből a havi kajádat talán ki tudod fizetni.

Nem értem miért röhögnek ennyire a nyugati melósokon. KOmolyan, Budapesten jobb 70 ezerért mosogatni a 40-45 ezres szobaárakkal meg a 10 ezres bérlettel?

2015. márc. 9. 10:45
 20/20 anonim ***** válasza:
Külföldön egyszerű munkásként (betanított munka, tehát képzettséget nem igénylő) is meglehet élni egy adott szinten (ahogy azt már írták előttem), szakmával pedig tisztességes életszínvonalat fenn lehet tartani, nem csak megélni. Itthon, ha nagy szerencsével elhelyezkedsz a szakmádban akkor sem tudsz megélni, ismétlem szerencse kell ahhoz, hogy elhelyezkedj, de, ha el is helyezkedtél akkor sem tudsz egyedül megélni. Arról még nem beszéltünk, hogy itthon nincs előrelépési lehetőség, nem tudsz tervezni előre, az, hogy a helyzet csak folyamatosan romlik, kilátástalanság van szinte minden területen stb. Tehát minden ami szükséges egy normális élhető élet kialakítására egy átlag ember számára az itthon abszolút nem adott.
2015. márc. 9. 18:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!