Akik ledoktorálnak, azok sokkal többet keresnek mint mesterrel?
Majd pont jön egy statisztikus pont ezen az oldalon, aki pont ezt a témát elemzi és pont válaszol majd.
Googleba írd be biztos lesznek statisztikák erről.
Itt inkább az a kérdés, hogy miből doktorálsz...
Mert abban sok igazság van, hogy ha valaki csak azért csinál PhD-t, mert az Msc-vel nem kap munkát, de a PhD alatt 3 évig legalább az ösztöndíjat kapja, akkor jó eséllyel nem lesz valami nagy fizuja a védés után se.
A magyar cégek 90%-a pedig valóban nem nézi annyira, mert nekik nem kell kutatói tapasztalat, mivel úgysincs pénzük ilyesmire. Mo-n főleg az egyetemi karrierhez kell, de annak az elején általában kifejezetten rossz a fizetés.
Amúgy eleinte én is gondolkodtam egyetemi karrierben, de utána váltottam céghez és a PhD-t jelenleg hobbiból csinálom levelezőn. Mondjuk a munkahelyemen van aktív kutatás, így nem bánják a dolgot, de lehet, hogy más helyen nem örülnének annak, hogy nem kizárólag a napi melóval foglalkozok...
Ha PhD-d van akkor szakértőnek számítasz, nem pályakezdőnek.
Ha egyetemen dolgozol akkor PhD-vel adjunktus lehetsz, a nélkül csak tanársegéd ez viszont csak kb +35%-nyi többletfizetést jelent. A gazdasági szférában jóval nagyobb a különbség, ha egyébként sikeres vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!