Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Akik ledoktorálnak, azok...

Akik ledoktorálnak, azok sokkal többet keresnek mint mesterrel?

Figyelt kérdés
Hány százalékkal többet?

2015. febr. 28. 14:34
 1/10 anonim ***** válasza:

Majd pont jön egy statisztikus pont ezen az oldalon, aki pont ezt a témát elemzi és pont válaszol majd.

Googleba írd be biztos lesznek statisztikák erről.

2015. febr. 28. 14:59
 2/10 anonim ***** válasza:
82%
Ha olyan helyen dolgoznak, ahol figyelembe veszik, akkor egy kicsivel többet, de nem sokkal. Sok doktor viszont nem nagyon látja anyag hasznát a végzettségének, mert megvan ugyan, de senkit nem érdekel.
2015. febr. 28. 15:15
 3/10 anonim ***** válasza:
85%
Szerintem ennek elsősorban kutató jellegű munkáknál van jelentősége. Akik a piaci szektorban dolgoznak egy vállalatnak, ott a szakmai tapasztalat sokkal fontosabb.
2015. febr. 28. 15:25
 4/10 anonim ***** válasza:
87%
Doktorálni akkor érdemes, ha a szakma csúcsán akarsz lenni és ehhez elég jó is vagy. Az egyik ismerősöm a CERN-nél informatikus és mellette doktorál, ott nyilván van értelme.
2015. febr. 28. 15:26
 5/10 anonim ***** válasza:
12%
Ledoktoráltam és nem büfé szakon. Most munkanélküli vagyok.
2015. febr. 28. 15:55
 6/10 anonim ***** válasza:
8%
Persze, mekiben már árulhat menüt is, nem csak a krumplit süti.
2015. febr. 28. 21:04
 7/10 anonim ***** válasza:
55%

Itt inkább az a kérdés, hogy miből doktorálsz...

Mert abban sok igazság van, hogy ha valaki csak azért csinál PhD-t, mert az Msc-vel nem kap munkát, de a PhD alatt 3 évig legalább az ösztöndíjat kapja, akkor jó eséllyel nem lesz valami nagy fizuja a védés után se.

A magyar cégek 90%-a pedig valóban nem nézi annyira, mert nekik nem kell kutatói tapasztalat, mivel úgysincs pénzük ilyesmire. Mo-n főleg az egyetemi karrierhez kell, de annak az elején általában kifejezetten rossz a fizetés.

Amúgy eleinte én is gondolkodtam egyetemi karrierben, de utána váltottam céghez és a PhD-t jelenleg hobbiból csinálom levelezőn. Mondjuk a munkahelyemen van aktív kutatás, így nem bánják a dolgot, de lehet, hogy más helyen nem örülnének annak, hogy nem kizárólag a napi melóval foglalkozok...

2015. márc. 1. 00:22
 8/10 anonim ***** válasza:
0%
Ha jóé emlékszem akkor olvastam valahol hogy elég nagy adó kedvezményt kapnak bár ez egyáltalán nem biztos
2015. márc. 1. 16:25
 9/10 anonim ***** válasza:
Akkor van haszna/előnye, ha egyetemen szeretnél tanítani. A munkáltatókat baromira nem érdekli általában, csak legyél alkalmas az adott munkára. Sokszor meg is ijednek tőlük és le lesznek pattintva egy "hozzánk túlképzett vagy" megjegyzéssel. Érdemes mérlegelni.
2015. márc. 3. 22:39
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha PhD-d van akkor szakértőnek számítasz, nem pályakezdőnek.

Ha egyetemen dolgozol akkor PhD-vel adjunktus lehetsz, a nélkül csak tanársegéd ez viszont csak kb +35%-nyi többletfizetést jelent. A gazdasági szférában jóval nagyobb a különbség, ha egyébként sikeres vagy.

2016. márc. 21. 22:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!