Budapesten vagy vidéki városban lehet jobban megélni?
Egyelőre csak szoba bérlésről lenne szó.
Fizetést nem tudok még, így számoljunk a legrosszabb esettel: minimálbér.
Nem fehérkenyeren szeretnék élni, de azért nem is luxus ételeken szóval kb fele-fele arányban egészségesebb és kevésbé egészségesebb ételeket tervezek.
Kocsi, állat, és hasonlók nincs.
Budapesten vagy vidéken jobb?
Nem csak megélhetés számít hanem az is hogy munkahely elvesztése esetén lehessen újat találni. Ebből a szempontból talán Budapest nyer, így a kérdés inkább az hogy vidéken mennyivel nehezebb.
másik: ha vidéken szerzek 1-2 év tapasztalatot egy munkahelyen akkor azért valamivel könnyebb utána Budapesten találni, ugye? (gondolom egyértelmű hogy így van, de azért jó lenne valami megerősítés)
"Mindenki azt mondja, hogy fővárosban minimálbérből nem lehet megélni. Miért? Vidéken meg lehet?..."
Nem, de vidéken nem havi 80-tól kezdődik egy egy szobás lakás.
Oké, de hiába találsz olcsó szobát, ha munkát nem találsz amiből fizesd.
Ha meg mégis találsz akkor el kell viselni a legszarabb kollégákat is ha olyat fogsz ki, mert nem találsz könnyen másik munkát.
Milyen másik városra gondoltál? Győr ugyanott van árakban mint Budapest, a többi városban ami szóba jöhet, semmi munka (hónapok óta nézem).
Nincs párom, szüleim azzal segítenek, hogy amíg otthon vagyok nem kell lakbért fizetnem, de őket sem veti fel a pénz és nem is szeretnék a nyakukon élni.
Szakmával vagy munkatapasztalattal vidéken is lehet munkát találni, de ezek nélkül be sem hívnak interjúra. Pedig én aztán mobil vagyok, 3 nagyobb város közül válogathatnék, jelentkeztem is mindháromnál állásra, mégsem hívnak be sehova.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!