Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Budapesten vagy vidéki városba...

Budapesten vagy vidéki városban lehet jobban megélni?

Figyelt kérdés

Egyelőre csak szoba bérlésről lenne szó.

Fizetést nem tudok még, így számoljunk a legrosszabb esettel: minimálbér.

Nem fehérkenyeren szeretnék élni, de azért nem is luxus ételeken szóval kb fele-fele arányban egészségesebb és kevésbé egészségesebb ételeket tervezek.

Kocsi, állat, és hasonlók nincs.

Budapesten vagy vidéken jobb?

Nem csak megélhetés számít hanem az is hogy munkahely elvesztése esetén lehessen újat találni. Ebből a szempontból talán Budapest nyer, így a kérdés inkább az hogy vidéken mennyivel nehezebb.

másik: ha vidéken szerzek 1-2 év tapasztalatot egy munkahelyen akkor azért valamivel könnyebb utána Budapesten találni, ugye? (gondolom egyértelmű hogy így van, de azért jó lenne valami megerősítés)

2015. febr. 25. 21:41
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:

Ha vidéken akarsz, várost ajánlom. Abból is a nagyot és több lehetőséget. Nézd meg hol vannak nagyobb gyárak ha minden kötél szakad ott találj munkát. És amúgy a mai világban mindenki próbál városban maradni.

És hiába a vidéki tapasztalat vagy akárhol az 1-2 év ha utána nem tudsz elhelyezkedni abba amit jónak látsz vagy akarsz.

2015. febr. 25. 22:18
 2/18 A kérdező kommentje:

Évekig gyárban dolgoztam. Már idegileg nem bírom azt a sok buta embert, szóval azt kerülném.

De a kérdésemben benne van hogy vidéken is városról van szó, amit írtál abból semmi nem válaszolja meg a kérdésem.

2015. febr. 25. 22:29
 3/18 anonim ***** válasza:
45%
Magyarországon, már sehol
2015. febr. 25. 22:51
 4/18 anonim ***** válasza:
93%

Budapesten minimálbérből még szobát sem nagyon tudsz egyedül bérelni. Vagy ha megtalálod a viii. kerület legmélyén az a cigányfertőzött lyukat, ahol ki tudod fizetni a szoba + rezsi árát akkor hónap végén már a fehérkenyér is kérdéses lesz...

Onnan indulj, hogy 40e a szoba (egy kis szoba egy rosszabb környéken...) és 11e egy BKV érlet. Az 51e. A minimálbér pedig 68e forint nettó. Havi 17e forintból még hidegvízre sem futja, nem, hogy egészséges ételekre.

2015. febr. 26. 07:25
 5/18 anonim ***** válasza:
77%
Utolsó jól írja!Én most költöztem haza Pestről!Ott csak éhen halsz!
2015. febr. 26. 09:40
 6/18 anonim ***** válasza:

Ha minimálbért keresel, akkor nyilván Budapesten nehezebb lesz, vagy egyáltalán nem tudsz megélni, de Budapesten jóval nagyobb eséllyel találsz jobban fizető állást, és ha elveszíted a munkád, akkor is könnyebben találsz másikat. A lakhatás Budapesten általában drágább (de attól függ mihez viszonyítunk, pl. Sopronhoz képest olcsóbb), drágább a lakás bérlés vagy a lakás vásárlás, ellenben minden más olcsóbb, úgy értem mindenből van olcsóbb vagy azonos árú, mint vidéken.

Egyébként én nem nagyon költöznék Budapestre más okok miatt (pl. a város élhetősége számomra), de megélhetési szempontból tény, hogy jobb.

2015. febr. 26. 11:58
 7/18 A kérdező kommentje:

Egyelőre még kb egy-másfél évig levelezőn járok egyetemre - bár csak nyelvszak -, elég jól beszélek angolul (felsőfok) és németül is szeretnék megtanulni.

Utána kicsit jobb esélyem lesz nem minimálbéres munkát találni mint annak akinek sima érettségije van csak.

Szóval ha kitartó vagyok, biztos találok jobb állást idővel, csak azért mondtam hogy számoljunk minimálbérrel, hogy mi a legrosszabb eset.

2015. febr. 26. 12:42
 8/18 anonim ***** válasza:
Azért ha meglesz a diplomád, én beszélsz 2 nyelvet, simán találsz olyan munkát, ahol MINIMUM nettó 130 ezret már kezdőként kifizetnek. És amúgy valószínű, hogy a garantált bérminimumot megkapnád (nem gondolnám, hogy olyan állásra jelentkeznél, ahol a 8 általános is elég...), aminek 80 ezer Ft a nettója. Az viszont igaz, hogy ennyiből se lehet nagylábon élni... csak vegetálni. Szoba bérlése kb 45 ezer Ft rezsivel együtt, a bkv bérlet 9500 Ft. Marad 25500 minden másra... Én nem vállalnám be így, de 130 ezerből már igen.
2015. febr. 27. 22:17
 9/18 anonim ***** válasza:

Jah, hogy azért a kérdésre is válaszoljak.

Nem mindegy, hogy melyik vidéki városban. Ahol felnőttem, attól a falutól 20 km-re van egy város. A megye 2. legnépesebb városa. De teljesen kihalt. Két darab gyáron és pár hiper-szupermarketen kívül semmi az ég világon nincs ott, ami munkát adna. Igaz, az albérlet olcsóbb, a közlekedés olcsóbb... de nem származik belőle semmi előnyöd, ha munkád egyszerűen nincsen... Szóval Bp-en legalább esélyed van munkát találni...

És a tapasztalat pedig mindig fontos. Na egy gyári azért nem annyira, hacsak nem gyárban szeretnél dolgozni. De feltételezem, hogy nem.

Én szeretek Bp-en élni, mikor munkát kerestem (pályakezdőként), kíváncsiságból néztem az említett vidéki város álláshirdetéseit is. Jó, ha 1 hónapban 1 helyre tudtam volna jelentkezni... Pénztáros vagy gyári munkás nem szerettem volna lenni.

2015. febr. 27. 22:28
 10/18 anonim ***** válasza:
Minimálbérből a fővárosban esélytelen. Még ha szobatárssal laknál együtt, akkor sem maradna pénzed a lakbér + rezsi + bérlet után semmire.
2015. márc. 1. 12:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!