Maradni vagy menni? Pro és kontra?
Sziasztok!
Lassan egy éve dolgozom egy nagy német multinál, műszaki területen. Ezalatt az idő alatt volt részem előléptetésben, és abban is, hogy nyelvtanfolyamra járatnak a cégen belül, és mintha elég sok bizalmat szavaztak volna meg nekem. Ami jó, és örülök neki.
Viszont a fizetés megáll 130.000 Ft nettónál (persze ehhez hozzájön havi 12.000 Ft cafeteria is.)
De közben kapok ajánlatokat időközönként volt osztálytársaimtól, hogy menjek oda ahol ők vannak. Mert sokkal jobb fizetések vannak.
Viszont akkor sokat kéne utaznom, 1,5-2 órákat csak oda. A mostani helyem gyalog 15 perc, kocsival 2. És így van időm nyelvet tanulni. És az sem elhanyagolható szempont, hogy az életrajzomban ez az időszak jól mutat, illetve tényleg elég sok tapasztalatot gyűjtök. De nem tudom mit kéne tenni. A továbbiakban szeretnék levelezőn egyetemre menni, ne csak technikusi papírom legyen. És ha úgy van, akkor Németországba, Ausztriába szivárogni. Akár a jelenlegi cégemen belül.
Tehát röviden, a mostani munkahelyem felfogható egyfajta befektetésnek? Vajon megtérülhet?
21/F
Sziasztok!
Köszönöm a válaszotokat.
Azért gondolkodom erősen, mert a mostani munkakörömet, ha külsősként jelentkezek, nem kapom meg. Így meg tök jól néz ki, hogy x hónap után, y pozícióból z-be kerültem pályakezdőként.
Mert oké, hogyha váltok, akkor anyagilag jobban járok, de nem tudom, hogy hosszútávon is így van-e. Persze én sem ebben az állapotban szeretnék megállni, feljebb akarok jutni. Meg ugye, ha már menne a német rendesen, akkor bedobhatom a No.-i terveket cégen belül. Ami meg azért lenne jó, mert ha el is vállnak az útjaink, akkor csak könnyebben tudnék szakmába vágó munkát találni külföldön.
Tehát ezért kértem ki a véleményeket. Mert nem tiszta a kép. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!