25 éve nincs bejelentett munkám, akkor hogy jelentkezzek munkára? Mit lehet m mondani, hogy mit csináltam eddig? és hogy lehet beírni a jelentkezésbe, hogy nem ragaszkodom a bejelentett munkaviszonyhoz?
Sőt az se biztos, hogy te egyáltalán képes lennél-e arra, amire én voltam ebben a 25 évben.
Igaz, én se vagyok biztos benne, hogy képes lennék-e arra amire te, nekem legalább vannak kételyeim.
Óriási tévedés, hogy az önéletrajzban, és az állásinterjún őszintének kell lenni!!! Ez a legnagyobb hiba, amit el lehet követni. Persze nem szabad leellenőrizhetetlen hazugságokat mondani, de azért szépíteni kell. (A munkaadó őszinte a munka monotonitását, problémát, túlórákat, stb illetően?)
Itt az én példám. GYES után kirúgtak. Elég jó az önéletrajzom, sorra hívtak interjúkra, de rögtön lefagyott az arcukról a mosoly, amikor megkérdezték, hogy miért jöttem el az előzőmunkahelyemről.
Egyrészt senki nem örül egy 2 éves kisdednek, másrészt nem hitte el senki, hogy azért rúgtak ki, mert nem tudtak munkát adni nekem, és nem azért, mert valami főbenjáró vétséget követtem el. Fél évig sehova nem vettek fel, pedig több száz önéletrajzot küldtem.
Amikor azt mondtam, hogy létszámleépítés volt, mivel eladták az én cégeimet, amelyeknek szolgáltatás végeztünk, mindenki mosolygott, és azonnal felvettek.
Nyugodtan írd be az önéletrajzba, hogy hol dolgoztál eddig, és mit csináltál. Lehet, hogy referenciát fognak kérni, de nem az adóhatóságtól, max. az előző munkáltatódtól. Az azért semmiképp ne írd le, hogy feketemunka is érdekel, ha ők szóba hozzák interjún, akkor lehet róla beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!