Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 25 éve nincs bejelentett...

25 éve nincs bejelentett munkám, akkor hogy jelentkezzek munkára? Mit lehet m mondani, hogy mit csináltam eddig? és hogy lehet beírni a jelentkezésbe, hogy nem ragaszkodom a bejelentett munkaviszonyhoz?

Figyelt kérdés
Fél-legális tevékenységet végeztem a feketegazdaság területén, azt mégse mondhatom, hogy sefteltem orrba szájba de meguntam és már jó lenne egy kis nyugalom.

2015. febr. 12. 10:12
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Sőt az se biztos, hogy te egyáltalán képes lennél-e arra, amire én voltam ebben a 25 évben.

Igaz, én se vagyok biztos benne, hogy képes lennék-e arra amire te, nekem legalább vannak kételyeim.

2015. febr. 12. 15:56
 12/14 A kérdező kommentje:
És még egy jó tanács - abba ne higgyél ilyen erősen, hogy neked biztos munkád van, legfeljebb reménykedjbenne.
2015. febr. 12. 16:02
 13/14 anonim ***** válasza:
50%
9-es, te könnyen vagy őszinte a kollégáiddal meg a főnököddel úgy, hogy van egy biztos helyed! Akinek nincs munkája hosszú ideje és szeretne dolgozni tisztességesen akkor muszáj hazugságokkal szépítenie a helyzetét, hogy megkaphassa a munkát. Nem feltétlen csalásokra gondolok, de lehet bármi más is ami miatt nem dolgozik az ember évek óta, mert nem veszik fel sehová, vagy bármi lehet, de a problémák senkit nem érdekelnek, csak az, hogy eddig hol dolgoztál és akkor viszont hazudni kell, hogy bizony én itt és itt dolgoztam, csak nem voltam bejelentve ezért ott hagytam, stb., sb., a lényeg, hogy elhiggye, hogy van elég gyakorlatod az adott helyre. Muszáj, ha munkához akarsz jutni. És ez nem azt jelenti, hogy hü.lyének fogja nézni a főnökét, vagy máskor is hazudozni fog, mert lehet örülni fog annak, hogy kapott lehetőséget a munkára. De ha nem kap az ember lehetőséget, akkor mit csináljon? Őszintén kérdezem. Hogy lehetne őszinte a kérdező is? Bevallja eddig miből élt, egyből feljelentik aztán mehet a börtönbe.
2015. febr. 13. 13:54
 14/14 anonim ***** válasza:

Óriási tévedés, hogy az önéletrajzban, és az állásinterjún őszintének kell lenni!!! Ez a legnagyobb hiba, amit el lehet követni. Persze nem szabad leellenőrizhetetlen hazugságokat mondani, de azért szépíteni kell. (A munkaadó őszinte a munka monotonitását, problémát, túlórákat, stb illetően?)

Itt az én példám. GYES után kirúgtak. Elég jó az önéletrajzom, sorra hívtak interjúkra, de rögtön lefagyott az arcukról a mosoly, amikor megkérdezték, hogy miért jöttem el az előzőmunkahelyemről.

Egyrészt senki nem örül egy 2 éves kisdednek, másrészt nem hitte el senki, hogy azért rúgtak ki, mert nem tudtak munkát adni nekem, és nem azért, mert valami főbenjáró vétséget követtem el. Fél évig sehova nem vettek fel, pedig több száz önéletrajzot küldtem.

Amikor azt mondtam, hogy létszámleépítés volt, mivel eladták az én cégeimet, amelyeknek szolgáltatás végeztünk, mindenki mosolygott, és azonnal felvettek.

Nyugodtan írd be az önéletrajzba, hogy hol dolgoztál eddig, és mit csináltál. Lehet, hogy referenciát fognak kérni, de nem az adóhatóságtól, max. az előző munkáltatódtól. Az azért semmiképp ne írd le, hogy feketemunka is érdekel, ha ők szóba hozzák interjún, akkor lehet róla beszélni.

2015. febr. 14. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!