Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Megundorodtam az IT-től....

Megundorodtam az IT-től. Lehet burnoutom is van. Mi a teendő?

Figyelt kérdés
10 eves korom óta érdekeltek a gépek, már akkor programoztam. Végeztem fősulikat, főállás mellett voltak mindig érdekes fejlesztési projekteim, akkor nagyon motivált voltam még. Most 35 vagyok, és pár év óta gyűlölöm amivé alakult a szakmai életem. Az elmúlt 7 évben pénzügyi multiknál dolgoztam, ahol mindenki mint egy droid 9 órát bámulja a képernyőt, szó szerint mozdulatlanul 2x4.5 órában (persze ebédszünetben lehet sportolni, de ez akkor is beteges) Legtöbbször értelmetlen feladatokat csinálunk, amire soha nem lesz szükség, csak el kell költeni a pénzt, meg a menedzsment is jól akar járni... Szakmailag az elmúlt hét évben már nem mérnöki, programozói, architect, stb. munkát végzek, hanem adatokat hasonlítok össze, bullsh**t dokumentációt és emailekt gyártok, ahogy azt a processz diktálja. És félek, hogy ezt se szervezzék ki Indiába. Undorodom a szakmámtól és a többi droid alkalmazotttól. Ja, és szakmailag teljesen elbutultam, lemaradtam, képtelen lennék már egy startupnál újra kóder lenni, pláne, hogy 20 éves főnökeim lennének. Egyszerűen elegem lett a lélekölő irodai sivár munkából. Mit lehet tenni?
2015. febr. 12. 09:45
 1/7 anonim ***** válasza:

"pláne, hogy 20 éves főnökeim lennének."

Tehát emberileg is elbutultál. :)

2015. febr. 12. 10:21
 2/7 anonim ***** válasza:
Válts munkahelyet.
2015. febr. 12. 10:33
 3/7 anonim ***** válasza:

Hmmm néha én is,ilyenkor kell területet váltani.

Én most a SAP felé akarok.Sajnos ez ilyen burnout.

Sejtem melyik pénzügyi multi,arról én is hallottam,hogy mokolás van,nem fejlesztés.

2015. febr. 12. 11:20
 4/7 anonim ***** válasza:

"Én most a SAP felé akarok."

Ja ott csupa érdekes, igazi programozói feladatokkal foglalkozhatsz egész nap. xD

Vagy te nem fejlesztő vagy, csak hallottad, hogy a SAP tanácsadók sokat keresnek?

2015. febr. 12. 11:22
 5/7 anonim ***** válasza:
Automatizációs tesztmérnök vagyok amúgy,ahol kell programozni is.Viszont bővíteném a repertoárt,és igen ebben a pénz is szerepet játszik és,hogy dolgozhatok otthonról is.
2015. febr. 12. 11:29
 6/7 anonim ***** válasza:
Kötél, borotvapenge, hipó, vonat, bármelyik megteszi.
2015. febr. 12. 19:18
 7/7 anonim ***** válasza:

Csak te valtoztathatsz a helyzeteden. Ugy tünik, nem a szakmaval van bajod, hanem az elvezhetetlen munkaval, amit vegzel. Irod, hogy szakmailag elbutultal, lemaradtal, mi tart vissza, hogy ez ellen tegyel valamit? Keress olyan munkahelyet, ahol egyetertesz azzal, amivel a ceg foglalkozik, ahol szamit a munkad. 35 evesen az egyik legjobb helyzetben vagy ehhez, mar van szakmai tapasztalatod, de meg eleg fiatal vagy. A Start-upoknak sem mindnek 20 eves a fönöke, sokkal inkabb a te korosztalyod.

Ha vegkepp mas szakmat akarnal, akkor at is kepezheted magad, valami hasonlo területre, pont az IT-ban sokkal könnyebb ezt megtenni, akar otthon, öneröböl, elsö lepesben hobby projekteken keresztül. En 25 evesen kepeztem at magam 2 diploma utan egy teljesen mas területre. Nekem ez bejött, de ha most mononton munkat kellene vegeznem, akar szakman belül, azt nem birnam.

Abban, ahogy irsz, ugy latom mar nagyon eleged van. Ez jo, mert ezt az eröt felhasznalhatod arra, hogy jobb helyzetet teremts magadnak. Akar nyelvtanulassal es külföldi munkavallalassal, bar ha IT-ban dolgozol, akkor gondolom az angol azert valamennyire megy.

Az elözö munkahelyemet meg a valtas elött nagyon nem szerettem. Volt 1-2 jo resze, ezekbe kapaszkodtam addig, ameddig megvolt. Elhataroztam, hogy ez igy nem mehet tovabb, hogy utalom a mukat, es elkezdtem keresni benne a jo dolgokat ameddig muszaj volt megtartanom az allast. Ezek ilyen aprosagok voltak, hogy az ebedszünetben beszelgettem a munkatarsaimmal olyan dolgokrol, amik erdekelnek, amikor tehettem, szakdogat irtam, a projektek közül minel több idöt töltöttem azokkal a feladatokkal, amiket elveztem, illetve csinaltam extra dolgokat, amikre alapbol nem kertek, de jol jött a projekthez.

Szoval en ezeket csinalnam a helyedben.

2015. febr. 13. 15:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!