Adnál kölcsön pénzt egy rokonnak, hogy vegyen lakást, ha megtehetnéd, és ezzel megkönnyítenéd a sorsát?
Unokatestvérem első féléves a fogorvosi egyetemen, azért nem tud tanulni, mert az alkoholista apja állandoan dolgoztatja otthon és nem hagyja békén, az anyja elküldi bevásárolni, meg a gyerekért az oviba, gyakran a nyakán is hagyják...
Megkeresett engem a fiú, aki nagyon melegszívű, jó érzéke van az üzlethez, szerény és szorgalmas, egy olyan kéréssel, hogy adjak neki kölcsön 12 millió ft-ot lakásra, hogy végre elköltözhessen és ha majd lediplomázik (4,5 év múlva), akkor a banki 4%-os kamattal, egy összegben visszafizetni majd a keresetéből!
Nos, egy átlag fogorvos megkeres 300-500 ezer ft-ot az első években, ha szorgalmasan dolgozna és jól menne neki, akkor is legfeljebb 8 év múlva tudná visszafizetni a pénzt, ameddigre ez az összeg olyan +4,5 milió körül lenne (16,5 millió).
Benne vann az, hogy rossz szakember lesz, esetleg rossz munkahelye lesz, netán nem tudja elvégezni, de akármi is legyen, az lenne a célja, hogy vissza tudja fizetni nekem a pénzt nem?
Az összes embernek az a célja az életben, hogy ha már van keresete, legyen szülőmentes otthona nem?
Az elsődleges cél egy otthon vásárlàsa!
Ti mit gondoltok róla? Ha tehetnétek, adnátok neki?
Annyit kell tudni rólam, hogy a havi keresetem 800 ezer ft körül van, 500 ezret tudunk általában félre tenni, 15 millió megtakarításom van jelenleg, mindenünk megvan, a pénzt nem tudom üzletbe, cégbe fektetni, fix munkahelyem van.
Ti hogyan cselekednétek a helyemben?
"Megkeresett engem a fiú, aki nagyon melegszívű, jó érzéke van az üzlethez, szerény és szorgalmas,"
Jo erzeke van uzlethez meg szereny, es 0 keresettel bizonytalan jovovel 12 millios lakast akar venni, azt is kolcsonre??! Nekem nem az jon le, hogy uzlethez, de ugy altalaban penzhez meglenne a minimalis erzeke.
Kolcsont semmikepp ne adj, eleg szar lenne szerencsetlen rokonsaggal kuzdeni evtizedeken at, remenykedve, hogy valaha is viszontlatod a penzed. Ahogy mar irtak, ha segiteni akarsz rajta, vegyel e nem tul jo allapotu, de lakhato 6-7 millios lakast es hadd lakjon ott ingyen, rendszeresen ellenorizgetve a sulis allapotat (jar rendszeresen orakra, jo jegyeket szerez). Vagy esetleg kolcsonozz neki havi 60-80ezret amibol berel egy szobat rezsivel.
"de akármi is legyen, az lenne a célja, hogy vissza tudja fizetni nekem a pénzt nem? "
Bocs, nem tudtam megallni, nagyon naiv vagy!
Nem értem, miért kell neki ilyen helyzetben külön lakás... Van jó pár ember, akik kollégiumban vagy albérletben csinálták végig az egyetemet. Akkor neki miért nem felel meg? Ráadásul igényelhet szociális ösztöndíjat, Bursát, tanulmányi ösztöndíjat, stb. Nekem csak ezekből összejön kb. havi 40 ezer.
Ha ezekből nem tudna kijönni, max kiegészíteném a helyedben, de tizenmilliókat biztos nem adnék kölcsön..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!