Melyik keres jobban? Hálózati mérnök vagy szoftverfejlesztő? (Többi lent. )
Azt szeretném, kérdezni, hogy melyik keres jobban, egy hálózati mérnök BSC (mérnök informatikus) diplomával + CCNA képzettséggel vagy egy szoftverfejlesztő BSC (mérnök informatikus) diplomával (pl. mobilalkalmazások fejlesztése szakon)?
Tudom, hogy pontosan nem lehet összevetni, mivel pl. szoftverfejlesztőnél, ha jól tudom elég változó a fizetés (főleg külföldön).
És még arra lennék kíváncsi, hogy melyiket keresik jobban Magyarországon, Ausztriában, illetve Németországban?
Hát én a hálózatos oldalt tudom mondani. Egyetemről idő elő kiléptem, így gyakorlatilag egy érettségi + CCNA-val kezdtem. Ebből nagyon hamar átkerültem Security vonalra (Proxy-k, IDS/IPS-ek, logelemzés) amivel már jelenleg külföldön vagyok, álom fizuért. Papír sehol senkit nem érdekelt a szakmai dolgokon kívül (CEH, később CISSP).
Fejleszteni jó dolog és max. akkor választanám ha saját fejlesztést / saját céget csinálnék. Mondjuk nem kizáró dolog csinálni Cisco-t fejlesztés mellett, a CCNA relatíve könnyen, gyorsan és olcsón lerakható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!