Informatikus mérnök vagy szoftverfejlesztő informatikus?
A 2 szak közt gondolkozok most, igazán programozás érdekel de eddig úgy tudtam hogy akkor szoftverfejlesztő szak és kész, viszont most sok helyről hallom hogy az informatikus mérnökök is keményen foglalkoznak programozással.
Mi a 2 szak közt az igazán nagy különbség?
Valamint későbbiekben a suli után melyikkel megyek többre?
ezek ilyen FSZ\OKJ képzések, igaz? mert ilyen alapképzésekröl még nem hallottam.
Gyere programtervezö informatikára.
Vagy az is lehet, hogy a kérdező határon túli magyar, és ott ezek az elnevezések vannak, ugyanis itthon az FSZ képzésnél is mérnökinformatikus és programtervező informatikus az elnevezés.
Ha az informatikus mérnök a mérnökiformatikus, a szoftverfejlesztő informatikus pedig a programtervező informatikus megfelelője, akkor a kettő szak abban különbözik, hogy előbbinél több műszaki tárgy van, utóbbinál meg több a matematikai, számításelméleti alapozás. A közös az, legalábbis ezt a hazai képzésre mondom, hogy mindkettővel ki lehet törölni megfelelő gyakorlat és hobbiprogramozó háttér nélkül, szóval alapvetően nem is az a lényeg, melyiket választod, hanem az, hogy mivel foglalkozol szabadidődben és milyen céghez mész el szakmai gyakorlatra.
Utána néztem valóban máshogy hívják Magyarországon, elnézést!
Valamint köszönöm a második választ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!