Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fegyver vizsga/bizonyítvány =...

Fegyver vizsga/bizonyítvány = szép dísz a falon?

Figyelt kérdés
2014. Jun. Ba letettem az okj-s F.B.Ö szakmát,azóta nem tudok elhelyezkedni,mert nincs gyakorlati tapasztalatom. A fegyver vizsgam tipusa : GSM, azaz golyos,vadasz,es marok ,3 fegyvernemből vizsgaztam. Nem erek vele semmit,mert nem vadaszok,sőt,elitélem.Rendorsegre bementem azt mondtak nem adnak engedelyt,kerdezzem meg a megyein..Mondtam ,hogy munkavallalas celjabol kell,de ott a minkaltato adja,mondtam szemely vedelem celjabol kell,de arra se adtak.mondtam hogy onvedelemre kell ,arra se.De akkor mit akarok en ezzel a bizonyitvannyal? Szval ki tettem fal disznek,ha mar ki dobtam ra 30 ezret,es felmentem peste levizsgazni.felmenni peste,oktatasra +vizsga,lőtér,tobbe kerult mit a vizsga,es egy kartyat nem kapnek miszerint ,tarthatok...torvenykonyv : nyiltan,kibiztositva... 23/f

2015. jan. 25. 13:59
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
Nem így értem. A törvény leírja azt hogy milyen módon lehet megszerezni a fegyvertartásit/viselésit. Ami a leírtakon kívül esik az nem opció. Sehol nincs benne hogy FBÖ otthonában birtokolhat saját tulajdonú fegyvert.
2015. jan. 28. 15:53
 22/32 A kérdező kommentje:
Az fbő-k törvényi felhatalmazás alapján ugyanazokat a fegyvereket és eszközöket használhatják, mint a rendőrök, és a rendőrökhöz hasonlóan nemcsak a támadás elhárítására jogosultak használni és alkalmazni őket, hanem intézkedés kikényszerítésére is. Vagyis ha például valaki megpróbálna bemászni a már említett soroksári logisztikai központba, akkor az azt védő fegyveres biztonsági őrök – a behatoló magatartásától és tevékenységétől függően – akár a fegyverüket is használhatják, hogy megakadályozzák ebben, míg egy vagyonőr csak jogos védelemre vagy végszükségben használhatja fegyverét.
2015. jan. 28. 15:57
 23/32 A kérdező kommentje:
Ha objektum védelemkor ,az objektumon belül olyan vagyok mit egy rendőr,a saját othonba,miert kapával védjem a birtokom?!:D
2015. jan. 28. 15:59
 24/32 A kérdező kommentje:
Tudom,hogy ez a törvény ami itt van, rossz..azaz a törvény szerint ugyan ugy büntetik a a jogtalan fegyverhasznalatot,mint a jogos fegyverhasznalat elmulasztását....
2015. jan. 28. 16:03
 25/32 A kérdező kommentje:
Mellékesen,lassan jön a kötelező lövészet ( évi 2 alkalom ).akkor ezt is mi alapján követelik? elveszik a bizonyítványomat,ha nem megyek? mert csak azt tudják...
2015. jan. 28. 16:21
 26/32 anonim ***** válasza:
tiszában vagy egyáltalán a fegyverhasználatot megelőző inťézkedésekkel?
2015. jan. 31. 09:25
 27/32 anonim ***** válasza:

"Az fbő-k törvényi felhatalmazás alapján ugyanazokat a fegyvereket és eszközöket használhatják, mint a rendőrök, és a rendőrökhöz hasonlóan nemcsak a támadás elhárítására jogosultak használni és alkalmazni őket, hanem intézkedés kikényszerítésére is."

Igen, amennyiben éppen szolgálatot látsz el és csak is az őrzéssel megbízott területen. A munkaidő lejárta után/az őrzött területen kívül már nem. Ugyanolyan civil vagy mint bárki más. (természetesen van 1-2 kivétel mint pl. a fegyveres pénzszállító)

"miert kapával védjem a birtokom?"

Mert akármekkora hülyeség is de sajnos magyarisztánban ez a törvény.

"Ha az alapvető fegyvertörvények alatt azt érted,hogy "közalkalmazotti jogviszonyban álló" f.b.ö nem tarthat önvédelem,személyvédelem, céljából maroklőfegyvert az otthonában, jogszabályokban előírt módon, akkor tényleg tudatlan vagyok."

Itt most nem arra akartam célozni hogy tudatlan vagy. Igazából csak meglepő hogy úgy akarsz fegyvert tartani hogy az alapvető jogszabályokkal és a joggyakorlattal sem vagy tisztában. Ha fegyvert akarsz tartani akkor tudnod kell a jogszabályokat, ez minden országban elengedhetetlen. Itt magyarisztánban meg hatványozottan az. Sajnos sokszor még több éve fegyvert tartó személyes is akaratlanul elcsúsznak 1-2 dolgon ami akár a fegyvertartási engedélyükbe is kerülhet. Egyébként még a kormányőrök sem vihetik haza a fegyverüket. A munkaidő lejárta után neki is le kell adnia a megfelelő helyen és utána csak egy sima civil ember. Hiába vigyázott előtte akár Áder Jánosra.

Ha mindenképp szeretnél otthonra önvédelmi fegyvert és semmiképp nem akarsz erről lemondani akkor azt javaslom hogy a vadászat vonalon induljál el, majd szerezzél be egy rövidebb Mossberg 500-ast. Kb. 1 évedbe fog telni és egyszeri pár százezer ft.-os összegből meg lehet úszni.

A sportcélú fegyvertartási iszonyatosan drága és rengeteg gond van vele. (minden meghosszabbításnál kell sportorvosi, pszichológiai alkalmassági, minősítő lövészet) Éves szinten akár több 100.000 ft is lehet hogy megtartsad az engedélyt.

Mind már mondtam, önvédelmi fegyvert semmi esélyed sincs megszerezni ha csak nem vagy csókos a rendőrkapitánynál vagy nincs valami magas beosztású politikus ismerősöd. Szó szerint veheted hogy az önvédelmi célú fegyvertartási engedély magyarisztánban egy egyszerű mezei civil számára soha a büdös életben nem elérhető. Talán még vesztegetéssel elintézhető.

2015. febr. 1. 07:20
 28/32 anonim ***** válasza:
nekem is soxor brutlisan nehéz a felfogásom, de te rajtam is túl teszel. nem hiába nem adnak minden süketnek fegyvert. ha lepontozol is...- a magadfajtára céloztam. aki nem tudja? mi fán terem a fegyver, meg ami azzal jàr, annál semmi keresnivalója.
2015. febr. 2. 23:33
 29/32 A kérdező kommentje:
Nem pontoztalak le,azt se tudom hogy kell.
2015. febr. 5. 22:40
 30/32 A kérdező kommentje:
Egy 9mm est ,25 mp alatt szedek szet,20 mp alatt rakom ossze,bekötött szemmel sajnos 1perc 23 mp ,de mentsegemre szoljon mindig legurul a rugo az asztalról.,a bal labambol szedtek mar ki sörétet ,geller miatt, es a 9mm nadragon való felhúzás is megy. Habar a zárvártól kirojtosodik.
2015. febr. 5. 22:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!