Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Fegyver vizsga/bizonyítvány =...

Fegyver vizsga/bizonyítvány = szép dísz a falon?

Figyelt kérdés
2014. Jun. Ba letettem az okj-s F.B.Ö szakmát,azóta nem tudok elhelyezkedni,mert nincs gyakorlati tapasztalatom. A fegyver vizsgam tipusa : GSM, azaz golyos,vadasz,es marok ,3 fegyvernemből vizsgaztam. Nem erek vele semmit,mert nem vadaszok,sőt,elitélem.Rendorsegre bementem azt mondtak nem adnak engedelyt,kerdezzem meg a megyein..Mondtam ,hogy munkavallalas celjabol kell,de ott a minkaltato adja,mondtam szemely vedelem celjabol kell,de arra se adtak.mondtam hogy onvedelemre kell ,arra se.De akkor mit akarok en ezzel a bizonyitvannyal? Szval ki tettem fal disznek,ha mar ki dobtam ra 30 ezret,es felmentem peste levizsgazni.felmenni peste,oktatasra +vizsga,lőtér,tobbe kerult mit a vizsga,es egy kartyat nem kapnek miszerint ,tarthatok...torvenykonyv : nyiltan,kibiztositva... 23/f

2015. jan. 25. 13:59
1 2 3 4
 11/32 A kérdező kommentje:
Fa@om bele,koronaőrségkor is,kardal diszelegtünk...ez magyaroroszag,kisbetűvel
2015. jan. 27. 16:57
 12/32 anonim ***** válasza:
hiàba hőbörögsz, ez így van rendben. áruld már el, minek kéne neked civilben fegyvert tatranod/hordanod?
2015. jan. 27. 18:44
 13/32 anonim ***** válasza:
Leírták már előttem többen is. Az a fegyverismereti vizsga nem erről szól. Ha munkát akarsz vállalni akkor vagy alkalmazott leszel és a munkáltató (cég) intézi. Vagy te leszel vállalkozó es akkor szintén "cégként" te intézed. De erre külön szabályozás van.
2015. jan. 27. 18:55
 14/32 A kérdező kommentje:
Azert mert M.O -n jelenleg 75 ezer fegyvertartasi engedely van kiadva. De kiknek?!?!
2015. jan. 27. 20:47
 15/32 A kérdező kommentje:
Engedelyt kaphat : - rövid lőfegyverre az, amely a saját vagy mások vagyonát hivatásszerűen őrzi, mások életét, testi épségét hivatásszerűen védi, ha bizonyítja, hogy feladatainak ellátásához szükséges a lőfegyver.
2015. jan. 27. 20:54
 16/32 anonim ***** válasza:

Ne haragudj, de értetlen vagy!

"Engedelyt kaphat : - rövid lőfegyverre az, amely a saját vagy mások vagyonát hivatásszerűen őrzi, mások életét, testi épségét hivatásszerűen védi,"

HIVATÁSSZERŰEN!

Ez az amit írtam, hogy a cég "intézi" a fegyvert. Ha ev. vagy akkor is.

"ha bizonyítja, hogy feladatainak ellátásához szükséges a lőfegyver."

Tudod bizonyítani, hogy van ilyen feladatod?

Ügyész, ügyvéd stb. vagy? Nem, akkor ez ennyi.

Megfenyegettek? Tudod bizonyítani, hogy életveszélyben vagy? Nem, akkor ez is ennyi.

"Azert mert M.O -n jelenleg 75 ezer fegyvertartasi engedely van kiadva. De kiknek?!?!"

Ezek szerint neked nem! De már bocsáss meg, a kérdéseid és válaszaid alapján ez így van jól!

Szerintem ebben a számban benne van az összes, hivatásos állomány tagja, aki tarthat fegyvert, illetve akár még a sajátjával is láthat el szolgálatot (rendőrség).

Illetve benne van az összes vadász aki szintén tarthat fegyvert a törvény szerinti feltételekkel. Valamint még a sportolók (sportlövők) is, akik szintén jogosultak fegyvertartásra, bizonyos törvény szerinti feltételekkel.

2015. jan. 28. 10:41
 17/32 A kérdező kommentje:
Tehát van "Bélának" aki K&H-nál volt F.B.Ö ,de kirúgták mert lábon lőtte magát unalomból..HIVATÁS SZERŰEN!, Meg van a Vadász Józskának aki tavaly ősszel lelőtte NAgynéném férjét a saját tulajdon földjén,mert azt hitte,hogy "vaddisznó" (Be nem látott,fel nem vélt vadra SOSE lövünk). Meg van Péternek vadásznak aki átlőtte a zsiguli tetejét, és ezzel megölte a vele szemben ülő vadász társát. Ha nekik lehet,akkor nekem is. VAgy nekik se legyen,és nekem se..
2015. jan. 28. 11:55
 18/32 A kérdező kommentje:
De felesleges vitázni, tudom nagyon jól,hogy nem fogom kapni.:) Felkerestem a helyi sportlövészeti club -ot ,hétvégén kivisznek a lőtérre,hogy megnézzem milyen,és ha szeretnék csatlakozni akkor csatlakozok.Ott már segítenek sportlövészeti engedélyt szereznem. reméljük nem kell 3 évig tag-nak lennem,s majd csak utána kapok. Ha érdekel majd megírom,hogy mi lett az eredmény:)
2015. jan. 28. 12:04
 19/32 anonim ***** válasza:

Magyarországon civil ember 3 céllal tarthat legálisan fegyvert.

Vadászat: Megcsinálod a vadászvizsgát. Elég sok pénz és elég sok idő. Csak hosszú fegyvert tarthatsz vele. Golyósból max. ismétlő, sörétesből félautomata.

Sport: Belépsz egy sportlövőklubba, majd iszonyatos pénzek után lehet saját fegyvered amit csak a klubb lőterén tarthatsz. Két év után kérvényezheted hogy otthon is tartsad iszonyatos pénzekért. Hosszú és rövid lőfegyvert tarthatsz vele, akár félautomatát is.

Önvédelem: Ha közvetlen életveszélyben vagy és máshogy nem lehet elhárítani. Ezt pl. azok kapják akikre a maffia vérdíjat tűzött ki, nyugdíjas nyomozóknak, bíróknak, vagy puskaművesek is megkaphatják akár a nagyobb mennyiségű fegyverek és lőszerek szállítása miatt. (egyébként az önvédelmi fegyvertartásival nagyon sokszor megadják a viselésit is) Az már más tészta hogy az esetek nagy részében az akinek valóban szüksége lenne rá az nem kapja meg, viszont a rendőrkapitány haverjai simán megkapják. (legutóbb az érdi kapitány le is bukott)

A fegyverismereti vizsga az arra jó hogy ha elmész fegyveres biztonsági őrként dolgozni, vagy ha elindulsz összeszedni a fegyvertartási engedélyhez szükséges dolgokat akkor már nem kell vele szórakozni.

Az viszont meglep hogy megcsináltad a fegyverismereti vizsgát és fegyveres biztonsági őr a szakmád, mégsem vagy tisztában még a teljesen alap fegyvertörvényekkel sem törvényekkel sem.

Amúgy meg személyes vélemény de úgy ahogy van az egész fegyvertörvényt úgy ahogy van ki kell dobni a francba és egy újat csinálni SZAKÉRTŐK bevonásával. Eddig ahány fegyveres emberrel beszéltem. (igazságügyi fegyverszakértők, ballisztikusok, fegyverjogi szakértők) mind ellenzik ezt az idióta fegyvertörvényt.

2015. jan. 28. 12:40
 20/32 A kérdező kommentje:
Ha az alapvető fegyvertörvények alatt azt érted,hogy "közalkalmazotti jogviszonyban álló" f.b.ö nem tarthat önvédelem,személyvédelem, céljából maroklőfegyvert az otthonában, jogszabályokban előírt módon, akkor tényleg tudatlan vagyok.
2015. jan. 28. 15:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!