Melyik országba érdemes költözni?
Nagy dilemma előtt állok, így lassan 30 évesen. Szégyen vagy nem, most jutottam el arra a pontra, hogy megtanulok angolul és kiköltözök valamelyik országba. Először is idén szeretném elkezdeni az egyetemet, ami 3,5 év még mire végzek (remélem nem csúszok). Igaz már párszor elkezdtem, de az anyagiak, magánélet közbeszóltak mindig. Most döntöttem el, ha végre kijutok külföldre a párommal együtt, akkor vissza se jövünk. Csak azt nem tudom még, melyik ország az, ahova érdemes lenne letelepedni. Azokkal kezdem asor, ahova a legjobban szeretnék menni: Finno., Írország, Nagy-Britannia (főleg Skócia), Hollandia, Belgium, Dánia, Ausztrália, Kanada.
Gondoltam, talán, ha döntök, az angol mellett, akár az adott ország anyanyelvét is megtanulom, persze, ha muszáj.
Főleg azok válaszára lennék kíváncsi, akik huzamosabb ideig éltek vagy most is élnek valahol kint. Jó nagy fába vágom a fejszém idén, főleg 3 műszak mellett, de lépni kell innen....
Logisztikai területen dolgozom, ezért szeretném megcsinálni a log. mérnökit, párom cnc-forgácsoló. Így nem szeretnénk mosogatónak kimenni külföldre. Most egyelőre nincs annyi félretett pénzünk, hogy nekivágjunk a nagyvilágnak, majd kb 4 év múlva lenne esedékes, a tanulmányaim miatt is.
Azt tudom, hogy milyen nehéz kijutni az ausztrálokhoz és Kanadába. Ausztráliában éltek rokonaim, de ők még anno a rendszerváltás előtt mentek ki, akkor még nem volt komoly feltételekhez kötve a kimenetel. Kanadába pedig párom gyerekkori barátja ment ki pár évvel ezelőtt. Ő azt mondta, ott lenézik a magyarokat, de a pénz nagy úr, így marad. Inkább maradnánk Európában, túl sok macera a tengerentúlra kijutni, azért is írtam utoljára a felsorolásban.
Igazából szerettem volna megtudni, hogy mégis egy adott országba miért is érdemes költözni, hol nem nézik le a magyarokat (szerintem mindenhol, de van, ahol talán kevésbé), hol érdemes családot alapítani, végleg letelepedni. A honvágy nem nagyon izgat, azért sem, mert már így is alig látom az otthoniakat, párom szerettei pedig az ország túlsó felén élnek.
Én annyit szeretnék mondani, hogy sokszor hallani 3000-4000-5000eurós fizetésekről. Ezek külföldön is ritkán(legalábbis a bevándorlóknak) és ezek mindig bruttó összegek, amiből kint is elég szépen levonnak.
A másik, hogy szerintem azon hogy hol érdemes végleg letelepedni,azután gondolkodj, miután az adott országban leéltél min.10évet.
Drága Barátom!
Sehol sincs kolbászból a kerítés. Az alap, hogy az adott ország nyelvét beszéled. A másik. Csak úgy menj ki, hogy tudod, hogy hova mégy. Értem ezalatt azt, hogy milyen cég, milyen beosztás. Mindent itthonról intézz el, csak biztosra indulj el - még úgy is érhetnek meglepetések. Én nagyon fiatalon (14-20) kerültem ki Németországba először tanulni, aztán dolgozni. Stabil ország, de nagyon kell hajtani, hogy elismerjenek. Nekem 2 napomba került az elismerés, de én munkamániás vagyok.
A másik jó hely Dánia. Nővérem majd' 10 éve él kinn. Nemzetközi egyetemen kezdte, nem is jött haza. Kiszámítható, korrekt ország, nem kiemelkedően drága. Menj el oda ingyenes nemzetközi egyetemre. Jó dolgok fognak veled történni, megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!