Ha megkérdezik állásinterjún hogy miért engem vegyenek fel arra mit lehet mondani?
Igen hülye kérdés az interjún, de itt sem adott még senki értelmes választ. PEdig egy HR-s megírhatná.
Életmentő angol állásinterjúra készülőknek c. könyvet olvasom, abban csak ezt találtam.
"Iskolai hátterem és a szakmám alkalmassá tesz az állásra"
"Úgy gondolom az önök cége fényes jövő előtt áll és én fejleszteni tudom a képességeimet, ha alkalmaznak"
Gondolom itt el kellene sorolni, hogy mik a képességek, miért vagy bennük jó, eredményeid...
Első vagyok.
Nem értem miért kell lepontozni. Azért mert nem tudjátok megmondani, hogy miben vagytok jók, miért lenne jó ha az adott helyen dolgoznátok? Legyen szó mérnöki, takarítói, vagy szalagmunkásról.
Másik dolog, hogy az interjú nagy részén feltett kérdéseknek nem az a lényege, hogy mit válaszolsz, hanem hogy hogyan teszed azt. Ilyenekből szűrik ki, hogy alkalmas vagy-e az adott pozícióra
Első vagyok
8#
Nekem azt is kérdezték, hogy az esetleges munkatársaim mivel tudnának felidegesíteni. Azt válaszoltam, hogy a hülye kérdésekkel biztosan. Röhögött a HR-es csaj és a mostani főnököm is:D
Miért engem? Felőlem mást is felvehetnek én meg találok állást máshol ha nekik nem kellek.
Inkább nekik kell meggyőzni a jelöltet, hogy tényleg érdemes náluk dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!