Elégedjek meg ezzel a munkával/munkaidővel v. nézzek
másikat?
Figyelt kérdés
Van egy bölcsis 2,5 évesem, úgy érzem, hogy sokat vagyok távol tőle.
Munkámról: 1 hét:7-16ig, pénteken 14ig, 2. 8-16ig, pénteken 14ig. Helyben van de a város másik végén. Reggeli+ebéd szünet kb 20perc, fizetés átlagos. Fél 5 körül érek érte a bölcsibe ha az 1. heti verzió szerint dolgozom, másik héten fél4kor hozza el az apja.
Jó ez így v. jobb lenne részmunkaidőben dolgozni? Te mit tennél?
2015. jan. 3. 10:15
1/7 anonim válasza:
Más ölni tudna azért, ha fixen 4-kor leléphetne a munkahelyéről. Nem beszélve a pénteki 2-ről.
2015. jan. 3. 10:19
2/7 anonim válasza:
Álom munkaidő, ennék jobbat maximum 6 órásban találsz jőval kevesebb pénzért.
Szerintem ezzel nincs hond, még ebédidő is van
2015. jan. 3. 10:19
3/7 anonim válasza:
Én a saját munkahelyemen kértem át magam részmunkaidő, Te is előbb kérdezd meg helyben, hogy lehet-e!
Én hiányolom a megosztott munkaidő gyakoribb alkalmazását, amikor több személy tölt be kevesebb posztot, és egymás közt osztják be, mikor ki van bent - az pont ilyen élethelyzetekre megoldás.
2015. jan. 3. 10:27
4/7 anonim válasza:
Szerintem ezt nem nekünk kellene eldönteni, hanem neked. Ha kevésnek érzed az időt, amit vele tölthetsz, akkor nem hinném, hogy vigasztal, hogy másnak még kevesebb ideje van. Ha úgy érzed, hogy nem vagy elégedett a munkáddal, akkor nézelődj, és ha találsz olyat, ami jobban megfelel, válts nyugodtan, függetlenül attól, hogy mi mit gondolunk.
2015. jan. 3. 10:27
5/7 anonim válasza:
Németországban azt mondanám, hogy keress másikat, ha úgy érzed, keveset vagy a gyerekeddel (a 10:27-es válaszban sok igazság van). Viszont Magyarországon a részmunkaidőnek nincsenek nagy hagyományai, sok szerencse kell hozzá. Sokan még gyerek és ilyen igények nélkül is nehezen kapnak állást. Annyit tehetsz, hogy felméred a lehetőségeidet: van-e egyáltalán ennél kedvezőbb állásajánlat, ha nincs, akkor megengedhetitek-e magatoknak, hogy egy darabig ne dolgozz munkehelyen, ha igen, ez számodra elfogadható-e. Sajnos az élet sok kényszermegoldást szül, nem biztos, hogy mindig lehetőség van az elképzeléseinket megvalósítani.
2015. jan. 3. 10:35
6/7 anonim válasza:
Ha anyagilag megengedheted magadnak és lehetőséged van rá, akkor kereshetsz részmunkaidős állást, de általánosságban véve ez egyáltalán nem rossz, hiszen a legtöbb anyának sokkal hosszabb a munkaideje. Pl. én a gyerekekért alig értem oda a bölcsibe-oviba, a nyugdíjas anyukámnak kellett menni, mert én 5,30-ig dolgoztam. Igaz, hogy 9-től, és minden nap én tudtam vinni őket, de a reggeli rohanás helyett jobb lett volna, ha a délutáni családot kaptam volna...
2015. jan. 3. 10:54
7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
Igazság szerint részmunkaidős elfoglaltság mellett is fél4ig bölcsiben lenne, mert akkor lehet elhozni+szereti is. Lehet, hogy a téli hónapok szürkesége miatt érzem azt, hogy du. 5kor már nem lehet semmit csinálni, mindjárt kelhetünk megint. Júliusban lejár a Gyes, szóval onnantól mindenképp főállásban kell dolgoznom, mert 1 fizetés nem elég+ így telik mindenre, nyugodt szívvel mehetünk majd nyaralni. pl.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!