Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogyan intézzem a táppénzt?

Hogyan intézzem a táppénzt?

Figyelt kérdés

Tanulóként élem a mindennapjaim és a gyakorlatokról csakis táppénzes igazolással hiányozhatok. Sosem voltam ebben a helyzetben, így fogalmam sincs, hogy hogyan kell ezt csinálni. De tételezzük fel, hogy szombat reggel annyira rosszul vagyok, hogy nem tudok bemenni dolgozni. Viszont orvosom nincs szombaton, tehát nem tudok elmenni hozzá, csakis hétfőn. Itt jönnek a számomra érhetetlen dolgok: 1. Lehet, hogy már hétfőn nincs semmi bajom, de már vasárnap sem volt. Viszont be nem mehetek dolgozni, mert nem viszek igazolást. 2. Ha már nincs semmi bajom, akkor elfogja hinni az orvosom, hogy tényleg beteg voltam? 3. Mivel hétfőn tudok csak elmenni az orvoshoz máris három nap ment rá egy kis rosszullétre. 4. Azt mondják utólagosan nem adhat ki az orvos táppénzes papírt? Akkor ez mit is jelent?

Sajnos kerestem én neten ilyen témában, de semmi olyat nem találtam, amely megmagyarázná a kételyeim. Előre is köszönöm!

2015. jan. 1. 22:19
 1/3 anonim ***** válasza:
orvosi ügyelet is van a világon! :-)
2015. jan. 2. 10:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Orvosi ügyeleten nem vehetnek táppénzre.

1: Miért ne mehetnél igazolás nélkül dolgozni? Nem óvodás vagy, hogy igazolás kelljen, hogy egészséges vagy és járhatsz közösségbe.

2: Orvos függő. A mi előző háziorvosunk még a tényleg beteg gyereknek se hitte el, hogy beteg (viszont jó pénzért bárkit táppénzre vett)

3: Hétfőn már mehetsz dolgozni.

4: Rosszul mondják. Adhat.

Rosszul kerestél. Ne táppénz-re keress, hanem keresőképtelen állományba vétel visszamenőlegesen-re.

2015. jan. 2. 19:09
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítő választ!
2015. jan. 3. 10:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!