Tényleg létezik Magyarországon olyan munkahely, ahol az ember a tudásáért nettó 500 ezer forintot is keres?
5-ös
minősített forrasztó nincs.
de itt egy idézet innen a gyakoriról-
'Magyarországon 600.000ft bruttó a plafon ami elérhető ebben a szakmában.
Ma már olyan profi pajzsok és védő felszerelések vannak (klímáspajzs pl) 1% alatti a hegesztés miatt kialakuló betegségek elfordulása.
Külön kel venni a hegesztői papírral rendelkezőket és azokat akik valójában is tudnak hegesztetni.
Még az egyik napi 8ból 10 órát dolgozik 130 bruttóért a másik órákat tölt előkészülettel egy 30 peces hegesztéshez. ami után szintén 1-2 óra elellenőrzés ultrahang esetleg röntgen.
Minden szakmának van alja és csúcsa azt hogy te milyen szinten műveled a szerint fognak megfizetni.
üdv egy hegesztő (490.000ft bruttó)
ui: nálunk 1.700.00ft-os gépek vannak.'
Senkit nem akarok megsérteni, de aki azt mondja, hogy csak s*ggnyalással lehet sokat keresni, az hülye vagy nem vallja be magának, hogy simán lehetne jobb helyen, ha kicsit is megdolgozna érte.
Nekem egy retek mechatronikai technikusim van, amivel jelenleg 190-200 nettót+ cafit kapok, totál pályakezdőként, Kelet-Mo.-n(mivel most kezdtem, így a beosztásomban a legkisebb fizetési osztályban vagyok, de ebben a pozícióban még 2 szintet tudok előrelépni pénzügyileg). Másik helyen 350 bruttó+cafi+céges autó+teló+laptopot kaptam volna, ha lenne jogsim, de sajnos nincs így buktam azt az állást. Bp.-n és általába. nyugaton ennél többet fizetnek.
"Jó referenciával rendelkező pénzügyesek, közgazdászok, mérnökök, informatikusok simán kereshetnek ennyit. Nekem volt osztálytársam apja keres ennél többet (500+ ezer Ft, nettó) programozóként. Egy nemzetközi cégnél, a szerverek biztonságáért felelős csoport főnökeként dolgozik."
Azt szerintem senki sem állítja, hogy 10+x év szakmai tapasztalattal, vezető beosztásban ne lehetne ennyit keresni, de egy sima beosztott nem kap ennyit, egy pályakezdő meg pláne nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!