Létezik állami támogatás ingázó munkavállalók költségtérítésére?
Kicsit bonyolult a helyzetem. Eddig diákként alkalmaztak egy cégnél (mivel volt jogviszonyom), és a városban van albérletem is még, eddig egyszerű.
Közben másik városban vásároltunk párommal lakást (mert életvitelszerűen ott akarunk élni), de mindeközben a főnökömtől kaptam egy olyan ajánlatot, amit karrier szempontból butaság lenne visszautasítani, így hát a vidéki munkahelyemen egy nagy projekt még köt egy ideig. Ha most otthagynám a céget, kisebb az esélye a másik helyen az "álommeló" megcsípésének, mivel eddigi munkámban nem volt kellő lehetőségem az önmegvalósításra és komoly szakmai kompetenciák megszerzésére.
Viszont mivel a közös lakás sok költséggel jár és közös kasszára van optimalizálva, havi 70ezer forintért erősen luxus fenntartani egy másik lakást vidéken, tehát elköltöznék, de ingáznék vissza a céghez egy ideig, amíg a kijelölt projekt lebonyolítható.
A kérdés tehát pontosítva arra vonatkozik, hogy létezik-e olyan támogatás államilag, ami ennek a mindennapos utazásnak a költségét téríti vagy részben támogatja?
Ha van, akkor gondolom a lakcímváltozás bejelentésének kell megelőzni a munkaszerződést, de ez már formaság igazából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!