Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen másodszakmát lenne...

Milyen másodszakmát lenne érdemes tanulni?

Figyelt kérdés
Van 250ezer Ft-om amit valamiféle tanulásba szeretnék fektetni. Abba a szerencsétlen helyzetbe vagyok, hogy érettségi után egy olyan szakmát tanultam, amire rájöttem időközbe hogy se kedvem se érzékem hozzá. Nem is vállalnék ilyen munkakört mert nagyon bizonytalan vagyok benne. Viszont így szakma nélkül úgy érzem elég reménytelen az élet elé állni. Ti mit javasoltok?
2014. dec. 24. 20:14
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp informatika. Ez az az iparág, amiből mindig hiány lesz, és csak fejlődni fog. Akár programozás, akár rendszergazda, hálózattelepítő, stb.
2014. dec. 24. 20:31
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
De ha már pénzért fogsz OKJ-t tanulni, akkor mindenképp érdeklődj utána az iskolának ahova mennél, mert nekem ha fizetni kellett volna azért az OKJ-ért, amire jártam, szerintem az egész iskolát bepereltem volna a tanítási színvonal, és a tanárok gyerekes/lenéző viselkedése miatt.
2014. dec. 24. 20:35
 3/13 anonim ***** válasza:
79%

Infos Okj-k java része nem ér semmit, csak a pénzét dolbja ki.

Az már más kéréd, hogy elvégez egy XY infos okj képzést, majd magától megtanul honlapot építeni, programozni. Azzal már mehet valamire.

Nekem is van egy számítástechnikai szoftverüzemeltetői okj-m, de 3x röhögnek körbe, ha ezt felhozom.

2014. dec. 24. 20:35
 4/13 anonim ***** válasza:

Nem pont a programozást emeltem ki az informatikából.

És azért nem mindegy, hogy szoftverüzemeltetői, vagy internetes alkalmazásfejlesztő, esetleg hálózattelepítő és karbantartó rendszergazda.

A szoftverüzemeltetőit én is kiröhögném.

2014. dec. 24. 20:37
 5/13 anonim válasza:

Szerintem meg épphogy az informatikusokból van most nagyon sok. Nagyon sok informatikus van mindenféle papírral, és tudnak válogatni a cégek elég rendesen. Ahogy nézem , mostanában (főleg külföldön), pincéreket, szakácsokat, ápolókat keresnek a legjobban. De láttam mostanában , kőműves, asztalos, CNC esztergályos hirdetéseket is bőven.

De ez inkább a te beállítottságodtól függ , hogy mi érdekel. Autószerelő, és villanyszerelő is megérné.

2014. dec. 24. 21:02
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
IT
2014. dec. 24. 21:54
 7/13 anonim ***** válasza:
az attól függ..ha te egy irodában akarsz csücsükélni és ki sem mozdulni, akkor hiába foogm most itt azt írni h egy jó autoszerelő mindig jól jön ;)
2014. dec. 24. 22:04
 8/13 A kérdező kommentje:
Na igen, azt a szakmát tanultam ki. :D
2014. dec. 24. 22:06
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem meg épphogy az informatikusokból van most nagyon sok. Nagyon sok informatikus van mindenféle papírral, és tudnak válogatni a cégek elég rendesen."

Érdekes jelenleg programozóból 10000 hiány van itthon. 2020-ra 1milliós lesz a hiány előrejelzés szerint. Sokkal dinamikusabban bővül a helyek száma, mint a programozó végzettséggel rendelkezők.

Az IT/ICT OKJ meg semmit nem ér. Nincs mögötte valós tudás és az OKJ papír értéktelen.

2014. dec. 24. 22:19
 10/13 anonim ***** válasza:
Nekem mechatronikai technikussal 300bruttót+cafit ajánlottak nem egy helyen. Ez a szakma mindig kelleni fog, és jól fizet.
2014. dec. 25. 08:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!