Milyen másodszakmát lenne érdemes tanulni?
Infos Okj-k java része nem ér semmit, csak a pénzét dolbja ki.
Az már más kéréd, hogy elvégez egy XY infos okj képzést, majd magától megtanul honlapot építeni, programozni. Azzal már mehet valamire.
Nekem is van egy számítástechnikai szoftverüzemeltetői okj-m, de 3x röhögnek körbe, ha ezt felhozom.
Nem pont a programozást emeltem ki az informatikából.
És azért nem mindegy, hogy szoftverüzemeltetői, vagy internetes alkalmazásfejlesztő, esetleg hálózattelepítő és karbantartó rendszergazda.
A szoftverüzemeltetőit én is kiröhögném.
Szerintem meg épphogy az informatikusokból van most nagyon sok. Nagyon sok informatikus van mindenféle papírral, és tudnak válogatni a cégek elég rendesen. Ahogy nézem , mostanában (főleg külföldön), pincéreket, szakácsokat, ápolókat keresnek a legjobban. De láttam mostanában , kőműves, asztalos, CNC esztergályos hirdetéseket is bőven.
De ez inkább a te beállítottságodtól függ , hogy mi érdekel. Autószerelő, és villanyszerelő is megérné.
"Szerintem meg épphogy az informatikusokból van most nagyon sok. Nagyon sok informatikus van mindenféle papírral, és tudnak válogatni a cégek elég rendesen."
Érdekes jelenleg programozóból 10000 hiány van itthon. 2020-ra 1milliós lesz a hiány előrejelzés szerint. Sokkal dinamikusabban bővül a helyek száma, mint a programozó végzettséggel rendelkezők.
Az IT/ICT OKJ meg semmit nem ér. Nincs mögötte valós tudás és az OKJ papír értéktelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!