Szerintetek találnak elég embert azokra az állásokra, ahol két idegen nyelvet is elvárnak?
Figyelt kérdés
Mert ha nem, akkor miért nem osztják ketté a munkát?2014. dec. 22. 21:54
1/3 anonim válasza:
Persze, angol+német állásokra is több száz jelentkező van.
A gondok akkor kezdődnek, amikor 2 nyelv mellé valami releváns szakmai tudást is kérnek tapasztalattal.
2/3 anonim válasza:
Igen, de nagyon sok a külföldi, mivel a magyar nyelv megfelelő ismerete ezeknél a pozícióknál - általában - nem kritérium.
Pl. az egyik bp.-i SSC-ben nagyon sok az (egyik "idegen" nyelvén) anyanyelvi külföldi és alig van közöttük magyar. Evidens, hogy nagyon nehéz felvenni velük a versenyt (főleg akkor, ha nem külföldön tanultad az idegen nyelveid).
3/3 anonim válasza:
A fővárosban biztos nem probléma, de vidéken sokszor igen. Kettéosztani nem feltétlenül tudják, mert attól, hogy több nyelven kell beszélni, még nem lesz kétszer annyi munka. Én például részmunkaidőben dolgozom két nyelvvel, és elég nehezen találtak meg. A legnagyobb nehézség az, hogy bár papíron sokan tudnak nyelvet (ott a kötelező nyelvvizsga), viszonylag kevesen elég rutinosak ahhoz, hogy pl. telefonon tárgyaljanak vagy szerződéseket fordítsanak. Nyelvszakokon végeztem, így ez nekem sosem volt gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!