Jó nyelvérzékkel milyen állást kaphatok?
Manapság már inkább elvárás, hogy a felsőbb vezetők tudjanak angolul.
Multiknál dolgoztam évekig, eleve mindenki beszélt angolul a recepcióstól kezdve minden irodai papírtili-toli munkáig, hiszen minden oktatás, belső kommunikáció angolul volt Malaysiától Argentínáig. Ha nem működött a gépem, akkor nekem kellett önállóan felhívni az IT központot Kuala Lumpurban. Önmagában mint tolmács senki nem dolgozott a cégnél.
Az jó, ha jól beszéled a nyelveket, de ehhez kell valami szakma is. Nyelvtudás önmagában kevés.
shared sevice center
mindig keresnek
Nyelvismerettel nagyon sokra tudod vinni még úgy is, ha nincs szakmád. Nem minden hova kérnek gyakorlatot, de hajón recire simán tudsz menni, ott főleg a nyelv számít, itt egy pl hirdetés, már most elkezdik keresni az embereket mert lassan jön az új szezon:
6: Nem csak 18-25 eves korra kell gondolni,hanem a 25+ evekre is,amikor mar valamit azert fel kell mutatni. Shared service center: igen, tok jo,de csupa fiatal dolgozik ott, nem a nyugdij elotti az atlageletkor. En a szulesek utan amikor allast kerestem, akkor szinte azonnal kaptam pedig a munkaeropiacon utaljak az anyukakat, de fel tudtam mutatni olyan szakmai tapasztatot.
Sokkal konnyebb akkor tanulni es megalapozni az eletet amikor nem log a gyerek folyamatosan a nyakadon.
Ha en csak a 2 nyelvet tudnam,akkor jogosan mondana azt a munkaado, hogy miert engem, a 35 feletti kisgyerekest vegyen fel, ha van fiatal lenduletes 22 eves, aki ugyanugy 2 nyelvet beszel.
A nyelvismeret nem plusz, hanem alapkövetelmény. Sok multinál több a külföldi és annál cikibb nincs, mikor nem értitek meg egymást.
Mondjuk a soknyelvűség nagy előny, de ott is mindenképp kell egy szakma, amihez fel tudod használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!