Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Kérhetek egy napra fizetés...

Kérhetek egy napra fizetés nélküli szabadságot?

Figyelt kérdés

Van még 5 nap szabadságom,de az kellene ahhou hogy december végén 2 hetet megszakitas nélkul itthon tudjak lenni. Tegnap videkrol nem tudtam pesti mubkahelyemre feljönni a jégkáosz miatt. Csak hatalmas kerulovel,ami annyit tesz hogy 6ezer tankolad azert, hogy 3500forintert ott uljek 8 orát.

Fél eve olvastam valahol (nemtalalom az oldlat) h rendkivuli fizetesnelkuli szabadsag illeti meg a munkavallalot,ha a munkahelyen valoegjelenése őt aránytalanul nagy, hátrányos helyzetbe hozza. A meg nem jelenèsét lehetöleg minél hamarabb jeleznie kell a munkáltato felé.

A gazdasagisnak betelefonaltam h fizetes nelkulit kernék,de azt mondta h ameddig van sima szabadsagom nem vehetek ki fizetes nelkulit. Ez igy helyt álló kijelentés? Kozalkalmazott vagyok.

2014. dec. 3. 13:08
 1/2 anonim ***** válasza:
Végül is a te szempontodból mindegy, hogy a mostanit veszik fizetés nélküli szabadságnak, vagy a december végi két hétből lesz az egyik nap fizetetlen. Bár azt sem tartom kizártnak, hogy nem fogják megadni, inkább aláírnak egy napot, mintha ott lennél. Ha egy nap fizetésnélküli szabit veszel ki, az a bérszámfejtőnek csak egy csomó felesleges plusz munka, nem éri meg azt a pár ezer forintot, amit spórol rajtad a cég, pláne ha ráadásul nem is saját pénzből kell gazdálkodniuk (írod, hogy közalkalmazott vagy). Voltam már hasonló helyzetben, elfogyott a szabim, és nem jutott az ünnepek közti időszakra, amikor amúgy senki más sem dolgozott a cégnél. Inkább aláírattak velem két napra jelenléti ívet, mintha ott lettem volna, és kaptam rendesen rá fizetést, minthogy szórakozzanak a fizetésnélküli szabi adminisztrálásával.
2014. dec. 3. 15:43
 2/2 A kérdező kommentje:
Na, ma aláirattaták velem a szabi papirt es lesz két hetem egyhuzamba,mert az iskola zárva fog lennu.Azt még nemtudom hogy hogy lesz elszámolva a keddo nap.
2014. dec. 4. 14:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!