Mikor kaphatok fizetés nélküli szabadságot?
Figyelt kérdés
Gondolom ez teljességgel a munkaadó döntésétől függ, de ha akarja akkor mehetek ilyenre nem? Az oka annyi, hogy félévkor álltam munkába és ezért kevés a rendes szabadságom. A McDonald's-nál dolgozom, így elég rugalmasak szerintem. Több portálon olvastam erről, de mindenhol a gyermekgondozásról beszélnek, hogy akkor jogosult az ember. Szóval csak úgy simán kaphatok elméletben, ha kérek?2014. júl. 2. 16:03
1/1 anonim válasza:
A gyermekgondozás az, amire a munkáltató KÖTELES akár több év fizetés nélküli szabadságot adni, ezért olvasol róla mindenhol. Minden egyéb esetben a főnöködön múlik, kapsz-e. Ha engedi, semmi akadálya. Én is leszek pár hét fizetés nélküli szabin ebben az évben, mert most júliusban kezdtem dolgozni, de mivel nem terveztem, hogy munkába állok, jóval több utazás van már az évre lefixálva, mint amennyi szabadnapom így tört évre még van. Ezt már akkor megbeszéltük, amikor dolgozni hívtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!