Vannak itt olyanok, akik nem tudtak a szakmájukban elhelyezkedni?
Sokan vannak, köztük én is. Nem tudok a szakmámban dolgozni, ennek egy oka van: Nem megy az angol nyelv, így nincs szerencsém, és nem alkalmaznak. Próbálkoztam már, de mindig azt mondják, hogy
nem nagyon tud angolul, mi van ha tűzriadó lesz, akkor maga, hogy oldja meg?
Valamennyire azért motyogok, és erre a hülye kérdésre csak annyit mondtam, hogy
- Hölgyem!
1. Nem süket vagyok hanem nem nagyon beszélek angolul. A riasztó nem angolul beszél csak vijjog!
2. Amit kell azt el tudom mondani. A munkához meg beszélgetni nem kell.
Én kulturális területen tanultam. Nem tudtam elhelyezkedni, mert:
- ami tűrhetően fizető, jó munka lenne, az kihalásos alapon vagy protekcióval szerezhető meg
- ahova keresnek munkaerőt, az a hely olyan is (a fizetés nagyon szar, a főnök egy borzalom és irreális elvárásaik vannak... "kulturális munkakörben nincsen munkaidő vége" - így ha bemész 8ra, van hogy éjfélkor nem akarnak elengedni kb., feszkó van, ordítás stb.)
- az állásokat meg sem hirdetik
- én sosem voltam ez a hálózatépítős típusú ember
- ugyan szívszerelmem a terület, de ha jól akarsz élni, nem ott vállalsz munkát
Így végül multinál helyezkedtem el (jó a hely, jó a légkör, kedves a vezetőség is, a kollégák is, a fizetés is egészen jó... jóval jobb, mint a kulturális szcénában), a kulturális terület meg megmaradt hobbinak. Nem bántam meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!