Helo, szerintetek melyik szakma jobb a hegesztő vagy az asztalos?
Ha jó vagy abban amit tanultál, akkor bármelyikkel!
A kettő közt a számottevő különbség az, hogy az asztalos, egy adott műhelyben dolgozik, ideális hőmérsékletek közt, stb.
Míg egy hegesztő, ha ajánlatot kap, akkor bejárhatja egy adott cég embere ként a világot is! De az lemondásokkal jár (család, barátnő, barátok stb) és sokszor ki lehet téve az időjárási viszontagságoknak- szibériában egy olajvezeték javítása nem a fázósok melója...
A lényeg, hogy mind két szakmánál fontos a kézügyesség, de azt neked kell eldöntened, hogy melyik áll hozzád közelebb, a melegebb tapintású fa, vagy a rideg,- hideg acél...
ez az oldal azért let kitalálva hogy az emberek amit nem értenek nem tudnak itt meglehessen kérdezni . én is megkérdeztem hogy SZERINTETEK melyik szakma jobb !!!
Nekem van már egy elképzelésem csak még nem vagyok biztos benne.!
Én szívesebben dolgozom fával, mint fémmel, de ki hogy.
A kommentelők pedig szerintem nem igazán vannak tisztában azzal, hogy miből is él egy maszek asztalos :)
"Míg egy hegesztő, ha ajánlatot kap, akkor bejárhatja egy adott cég embere ként a világot is! De az lemondásokkal jár (család, barátnő, barátok stb) és sokszor ki lehet téve az időjárási viszontagságoknak- szibériában egy olajvezeték javítása nem a fázósok melója... "
Jó ezt hagyjuk már ez a kisebbség, aki ilyet csinál. Maradjunk a valóságban. Majd elmegy valahova 80-100 ezerért robotolni, vagy jobb esetben el tud menni mondjuk Németországba robotolni kicsit többért, de ott is inkább úgy lesz jó a pénz, ha hazaküldi ő meg úgy él ott, mint egy fakír.
Persze aerobik oktatós papírral is felcsövelhet úgy, hogy a Madonnát meg a Heidi Klumot tornáztatja és azt se tudja majd, hogy a Maldív szigeteken nyaraljon vagy a Karib tengeren hajózzon, de nem ezt kell az emberek szeme előtt lebegtetni, mert mikor aztán alig talál termet, ahol pár ezerért tornáztathatja a népet, akkor elég keserű a csalódás.
Itthon mindig nyomják, hogy a hegesztők hiányszakma, meg jól keresnek. Kamu. Biztos van, aki igen, de a többségnek kiszúrják a szemét egy kis fizetéssel, ha egyáltalán van állás lehetőség. És én az ország - állítólag - virágzó részén élek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!