Mi a jobb? Kimenni Bécsbe valami egyszerű munkát végezni, vagy inkább Széchenyi Egyetem Műszaki menedzser szakot elvégezni és Győrben munkát találni?
Becsben az 1000 eu nem sok, raktaroskent alaphangon az 1200 mindenhol megvan. Ha mar 2en vagytok es az albit is ketten fizetitek akkor szerintem sokkal tobbre mentek mint otthon.
Bar kerdes hogy az otthoni egyetem utan fogsz-e a diplomaddal egyaltalan munkat talalni palyakezdokent, ehhez nem tudok hozzaszolni.
Attol hogy nem fizetik a szallast/kajat meg megeri kijonni.
Ha mindketten keresnek akkor megvan a havi 2400 netto kb.
Egy 40nm koruli albi olyan 500€ +rezsi, az kb 580€/ho.
Minusz kaja, ha nagyon nem elnek nagylabon akkor felre lehet tenni az egyikuk fizujat.
Műszaki menedzser: megtanulsz angolul és németül, mellé megtanulod a szakmát is rendesen, innentől nyitva a világ, lehet vele gyengén is keresni, unalmas helyen, de adott, hogy felsővezető legyél.
Raktáros Bécsben: jobban élhetsz, mint egy magyar raktáros, lesz lakásod, meg kocsid, de jó eséllyel 55 évesen is egy raktárban fogsz rohadni, úgy hogy te leszel továbbra is az utolsó lenézett bevándorló.
A döntés a tied.
Egyertelmuen menj egyetemre! Sokkal nagyobb perspektiva van benne.
De ne muszaki menedzser szakot valassz, hanem inkabb normalis mernoki szakot, gepeszmernok, jarmumernok, villamosmernok, logisztikai mernok. Csinald meg a mesterkepzest is!
A menedzseri reszt barmikor hozzatanulod a gyakorlatban ha szukseged lesz ra, viszont "rendes" mernoki vegzettseggel az elhelyezkedesi lehetosegeid megsokszorozodnak. Aztan nehany ev tapasztalattal a hatad mogott mehetsz nyugatra, es 30 eves korodra a tobbszoroset fogod keresni, mintha 18 evesen kimentel volna valami kulimunkara.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!