Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyi pénz kell egy fiatal...

Mennyi pénz kell egy fiatal párnak, hogy normális egzisztenciája legyen?

Figyelt kérdés
Vegyünk Budapesten egy átlag 20 millás lakást, autót, kaját, bulizást, nyaralásra stb. Tehát, hogy a mindezt meg kell venni illetve fenntartani (hogy esetleg félre is tudjanak tenni mondjuk gyerekvállalásra)??

2014. nov. 22. 19:34
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

"HA pedig véletlenül valamelyikőtöknek jobban megy, mert pl infós vagy egyéb használható mérnök, akkor könnyen ennek dupláját is keresheti. 500e/hóból pedig megvan, amit felsoroltál, elég hamar."

Hát nem tudom, hogy gondolod, de 500e per hóból nincs meg olyan hamar, minta ahogy azt gondolod. Ha csak a törlesztőt nézed a lakásra, akkor az már egy jelentős összeg (fentebb írták).

2014. nov. 23. 22:51
 22/27 anonim ***** válasza:
Igen, relatív fogalom az "elég hamar". Pontosítok, ha fiatalként (30 alatt) megvan ez az összeg, akkor pár év alatt összeraktok egy önrészt simán egy olyan lakásra amibe lehet már két gyereket vállalni, és az elég hamar törlesztetitek nálam azt jelenti hogy nem lehetetlen hogy még házba is léphettek tovább ebben az életben. De nyugdíj előtt. És ebbe az egzisztenciába bele fog férni egy átlag autó, mondjuk 2-3M között, nyaralások miegymás. Azért mondom ezt mert mi kb ebbe tartozunk.
2014. nov. 23. 23:39
 23/27 anonim ***** válasza:
Én kint dolgozok Németországban pincérként 2 éve havi 1millió Ft-ot keresek borravalóval együtt, barátnőm ugyan ennyit ugyan abban a szakmában, havonta 1,5milliót félre tudunk rakni spórolással. Eddig 28 milliót sikerült félretenni. Én szerintem külföldön van csak esélyetek összeszedni a pénzt még vagy 5 évig kint fogunk dolgozni aztán meglátjuk hogy hazaköltözünk vagy itt maradunk. Kocsink csak 1 van igaz egy 5ös BMW 2010es de tökéletes (a barátnőm munkahelyétől 15percre lakunk) itt kint nem nagy szám, nyaralni a 2 év alatt egyszer voltunk most nyáron akkor a ciprusokra mentünk. Valószínű ha Magyarországon maradtunk volna akkor még csak össze se tudtunk volna költözni nem hogy még spórolni. Mennyetek ki jobban megérné. 20/F
2014. dec. 10. 19:00
 24/27 anonim ***** válasza:
Kár hogy az egész leírás üvölt a kamutól. A mennyetek pedig mutatja, hogy nem ott vagytok. Nincs itt se Németország, se 5-ös bmw, ez csak egy tini vágyálmai... (barátnőd van egyáltalán?:))
2014. dec. 10. 19:48
 25/27 anonim ***** válasza:
Amit leírtam minden igaz, lehet hogy kicsit hülyén fogalmaztam a mennyetekkel meg itt kint stb. elnézést rosszul fogalmaztam, siettem. Igen van barátnőm is.
2014. dec. 10. 21:06
 26/27 anonim ***** válasza:

mindketten havi 3300 nettot keresnek, az osszesen 6600, ebbol 5000 eurot megsporolnak minden honapban, 1600-bol elnek.

Szamomra nem tunnek realisnak a szamok, csodalkoznek ha egy pincer keresne 3300 nettot, de ki tudja. 1600bol ket ember vegul is szukosen meg tud elni. de akkor nincs 5os BMWjuk.

2014. dec. 10. 21:34
 27/27 anonim ***** válasza:
Van egy 5ös bmw-nk nem rég vettük és mint említettem 2010-es, nézz utána 4-5 millióért lehet venni, és mi még csak nem is keresünk sokat az ismerősünk aki kivitt 2 éve ő keresett €5000 már akkor sima felszolgálóként nem mindegy hogy egy sarki kocsmában vagy vagy pedig egy steak houseban, ételen tudunk spórolni mert mind a ketten heti 5 napban a munkahelyünkön eszünk, és elvinni is tudunk azt meg szabadnaposként megesszük. Úgy hogy teljesen reális a fizetésünk.
2014. dec. 10. 22:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!