Angliában 19 évesen a minimálbérből mennyit kapok kézhez?
Jól írták: Ennyi idősen 5.13 font/óra lenne béred.
Ha találsz heti 40 órát (mosogatás, takarítás nagyon ritka esetben full time) akkor a bruttó órabéred heti 205 font. Havi 820 font. Adót nem vonnak le de TB-t igen. Levonás után kevesebb mint 800 fontot kapnál kézhez.
Ez nagyon kevés főleg ha London a cél.
820,8 font a BRUTTÓD, amit megkapsz ebből az pedig NETTÓ: 802 font.
Nagyon nagyon kevés. Sanszos hogy nem is kapsz heti 40 órát, lévén minimálbéreseknél elterjedt az ún. 0 órás szerződés.(zero-hour contract)tehát csak akkor dolgozol,ha kellesz, és ezért itt csak az órabér van megadva, nincs kötelező heti 40 óra. A legtöbb minimálbéresnek pont ez a gondja, hogy nem kapnak elég órát, így pénzük is kevesebb, pedig heti 40 órával sincsenek túlizetve. Közel 6 év tapasztalatával azt kell mondjam, hogy minimálbérért ide kijönni csak annak éri meg, akinek otthon tényleg nincs semmije, szó szerint.
Én is minimálbért kapok 19 évesen, és én heti 40 órát dolgozom. (takarítok egy lakáskiadó ügynökségnél, így mindig van munkám) havonta kapom a fizetést (mert már az ügynökség alkalmazottja vagyok, nem kirendelt dolgozó)
820, 8 fontot kapok, és a I.N levonása után 798 font a netto összegem. Mondjuk nekem megéri mert párommal élek kint, és ő nagyon jól keres. Amíg a nyelvet nem tudom addig nem panaszkodom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!