Mennyit lehet félretenni minimálbérből havi szinten Angliában?
Függ attól, melyik város? London?
Ott sem mindegy hol laksz, mert ha több zónán kell átmenni metróval, akkor úgy nő a havi bérlet ára is. A kaja drága.
Nagyjából úgy élsz meg, mint itthon, viccen kívül.
Voltam egy 6 hetes kiküldetésen Londonban, a szállodában találkoztam magyar takarító lánnyal ő mondta, hogy olyan 1000 font körül keresett az előző helyén 2 évig. Nem is tudott hazamenni, most keress 1200 körül, így talán majd haza tud menni karácsony után.
Olyan 600-800 font a havi költség. De ez függ sok mindentől. Melyik város, mennyire messze a munkahelytől.
Félretenni nem sokat lehet. Megélni meg lehet belőle még Londonban is, de ha félre akarsz rakni, akkor nagyon alap dolgokra költhetsz csak. Én 3 hónapig dolgoztam minimálbérért, nehezen jöttem ki belőle. 380 font elment szállásra, 140 font ment el bevásárlásra, 110 font kellett tömegközlekedésre, 100 font szórakozásra. 700-750 font mindenképp kell a megélhetésre. De ez már nagyon az alja! A minimálbér 950-980 font körül van a ledolgozott órák függvényében. Londonban a minimálbérből ha spórolni akarsz, akkor csak úgy tudsz, ha nem költesz szórakozásra, mindenből a legolcsóbbat veszed és lehetőleg busszal jársz. Viszont így sokáig nem lehet bírni. Én 3 hónap után elhelyezkedtem a saját szakmámban sokkal jobb pénzért, szerintem a minimálbér esetleg vidéken jobban megéri, de Londonban édes kevés. Szerintem Angliában legalább 1100 font kell egy relatív normális megélhetéshez.
A 80 fontos szállás vidéken oké, de Londonban az nagyon olcsónak tűnik, vagy mindentől messze van vagy pedig "érdekes" a környék, ezért ilyen olcsó. Normális szoba szerintem 95 font/hét áron kezdődik. Jelenlegi szobámért 120 fontot fizetek, jó környéken. A jó helyek drágábbak.
Szerintem ez nem tartható és nem normális, hogy minden második fiatal kimegy melózni hosszú évekre Angliába, és/vagy Irországba, hosszú távon nem is tartható.
Inkább ezt a xaros kormányt kellene elzavarni térdrekényszeriteni, és azután rendes béreket kiharcolni, +egy minden dolgozni akaró és tudó ember számára élhető országot kialakítani, létrehozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!