Mit tehetek, ha nem fizetne ki a főnököm?
próba idő alatt mondtam fel, 3 hét után.
Beszéltem a titkárnővel, a papírjaim megvannak, a béremet is kiszámolta időarányosan, ezt is megírta nekem levélben, de azt írta mellé: Minden a főnöktől függ... majd hívlak.
Ma van 8. napja, hogy felmondtam, és elkezdtem aggódni, a pénzem és papírjaim mikor jutnak el hozzám?!...
ugyanis amíg ott dolgoztam, hetente legalább 2 ember bejött a főnökhöz, hogy tartozik neki pénzzel, és kéri vissza... illetve sokszor nem fizetett ki ezt-azt. Attól félek engem se fog...
milyen lehetőségeim vannak ilyenkor a fizetésem követelni?
Egyrészt szólsz a "főnöknek", hogy van egy kis elmaradása, és ha nem hajlandó fizetni, akkor lépéseket kell tenned.
Ha nem fizet, akkor ténylegesen lépéseket kell tenned. Fordulhatsz a megyei kormányhivatalok munkaügyi szervéhez, illetve bíróságra is viheted az ügyet. Mindkettő kicsit hosszadalmas folyamat lesz, de mindenképp megkapod a pénzt, hiszen ez nem egy kérdéses eset, amit ledolgoztál, az jár. Ettől függetlenül a "nem jogi út" mindenképp egyszerűbb lenne.
Munkaügyi Felügyelőség.
De figyelj már! Ott régen bajon vannak, ha a főnök titkárnője bérszámfejt!
budapestfv-kh-mmszsz@ommf.gov.hu
ide írhatsz levelet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!