Szerintetek informatikusként (rendszergazda), 0 német tudással érdemes kimenni Bécsbe és ott munkát keresni?
Miért nem figyeltek jobban arra amit a kérdezõ mond. Azt mondja hogy meg tudja magát értetni angolul, de folyékonyan nem beszél angolul, ebbõl én arra következtetek hogy csak ökögni-makogni tud.
Èn a kérdés olvasásakor azt nem értettem hogy Bécsben nulla némettel hogy fogsz munkát keresni. Magyarul fogsz kérdezni mindenkit hogy elnézést nincs valahol üresedés? Vagy azzal a szar angoloddal? Ekkora hülyeséget is rég olvastam.
Ismerős kint dolgozik egy suliban rendszergazdaként.
Ő azt mondja, hogy elvárják nagyon a németet. A legtöbb ember nem fog a saját országában angolul beszélni veled.
Te vagy az idegen, elvárják, hogy tudj németül. Nagyon ilyeneket az osztrákok.
Akkor úgy látszik minél hamarabb el kell kezdenem németül tanulni...hurrá...az egyetlen nyelv, aminek semmi értelme, mert a világ legnagyobb százalékán angol a kötelező.
Köszönöm a válaszokat!
"az egyetlen nyelv, aminek semmi értelme, mert a világ legnagyobb százalékán angol a kötelező. "
Bakker
- angolul nem akarsz/tudsz jobban megtanulni
- Európa második/harmadik legelterjedtebb nyelvének szerinted "semmi értelme"
akkor milyen nyelven szeretnél megtanulni, hogy a világgal kommunikálhass? tanulhatsz spanyolul, oroszul vagy kínaiul, ezeket a nyelveket tutira többen beszélik, mint a németet.
"Egyébként ha nagyon muszáj elkezdhetek tanulni németet, de szerintem nincs olyan nyelv a világon, amit ennél jobban gyűlölnék... "
Feleslegesnek tartom, eleve ha nem szereted akkor még nehezebb lesz. Én gyerek korom óta tanulom a németet egy nagyon ronda nyelv. Felsőfok körül vagyok viszont Ausztriában nem olyan német van mint amit az iskolában Hochdeutsch-ként tanítanak, nagyon sok a dialektus. Tirolban voltam az ottani német inkább hasonlított a hollandra mint a németre :D Azt tanácsolom inkább ha már beszélsz valamilyen szinten angolul akkor fejleszd fel magad felsőfokra és irány Ausztrália vagy Írország.
Egy tunéziai kocsmateraszon próbáltam helyi emberrel kommunikálni. Kiderült hogy beszél németül. Még a vizipipályából is megkínált.
Londonban egy néger portástól kértem útmutatást. A gyenge angolommal nem nagyon boldogultam. Megkérdeztem németül nem beszél-e? Mondta hogy picit. Kiválóan megértettük egymást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!