Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek informatikusként...

Szerintetek informatikusként (rendszergazda), 0 német tudással érdemes kimenni Bécsbe és ott munkát keresni?

Figyelt kérdés

2014. nov. 16. 12:21
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Szóval ha oda kerülök, én konkrétan olyan IT munkát keresnék ott, ahova nem a kommunikációs készségem, hanem a szakmai tudásom miatt vennének fel.
2014. nov. 16. 23:15
 12/19 anonim ***** válasza:
73%
Ha angolul tudsz olyan szinten, hogy szakmai dokumentációt el tudj olvasni gond nélkül, és szakmai kérdésekről is gond nélkül el tudj beszélgetni a kollégáiddal, akkor nyugodtan vágj bele, nem esélytelen a dolog. De az osztrákok sok helyen a németet várják el, de nem mindenhol, úgyhogy ha van szakmai tapasztalatod, akkor szerintem esélyes. Ha viszont a kommunikáció gondot okoz angolul, akkor felejtős.
2014. nov. 16. 23:35
 13/19 anonim ***** válasza:

Miért nem figyeltek jobban arra amit a kérdezõ mond. Azt mondja hogy meg tudja magát értetni angolul, de folyékonyan nem beszél angolul, ebbõl én arra következtetek hogy csak ökögni-makogni tud.

Èn a kérdés olvasásakor azt nem értettem hogy Bécsben nulla némettel hogy fogsz munkát keresni. Magyarul fogsz kérdezni mindenkit hogy elnézést nincs valahol üresedés? Vagy azzal a szar angoloddal? Ekkora hülyeséget is rég olvastam.

2014. nov. 17. 07:31
 14/19 anonim ***** válasza:

Ismerős kint dolgozik egy suliban rendszergazdaként.

Ő azt mondja, hogy elvárják nagyon a németet. A legtöbb ember nem fog a saját országában angolul beszélni veled.

Te vagy az idegen, elvárják, hogy tudj németül. Nagyon ilyeneket az osztrákok.

2014. nov. 17. 09:11
 15/19 A kérdező kommentje:

Akkor úgy látszik minél hamarabb el kell kezdenem németül tanulni...hurrá...az egyetlen nyelv, aminek semmi értelme, mert a világ legnagyobb százalékán angol a kötelező.

Köszönöm a válaszokat!

2014. nov. 17. 17:13
 16/19 anonim ***** válasza:

"az egyetlen nyelv, aminek semmi értelme, mert a világ legnagyobb százalékán angol a kötelező. "

Bakker

- angolul nem akarsz/tudsz jobban megtanulni

- Európa második/harmadik legelterjedtebb nyelvének szerinted "semmi értelme"

akkor milyen nyelven szeretnél megtanulni, hogy a világgal kommunikálhass? tanulhatsz spanyolul, oroszul vagy kínaiul, ezeket a nyelveket tutira többen beszélik, mint a németet.

2014. nov. 17. 18:06
 17/19 anonim ***** válasza:
Akkor egy jó pár évig maradsz itthon, mert mire megtanulsz németül úgy hogy azzal beszélgetni is tudjál pláne informatikai téren, lehet hogy elõbb leszel nagypapa.
2014. nov. 17. 21:21
 18/19 anonim ***** válasza:

"Egyébként ha nagyon muszáj elkezdhetek tanulni németet, de szerintem nincs olyan nyelv a világon, amit ennél jobban gyűlölnék... "

Feleslegesnek tartom, eleve ha nem szereted akkor még nehezebb lesz. Én gyerek korom óta tanulom a németet egy nagyon ronda nyelv. Felsőfok körül vagyok viszont Ausztriában nem olyan német van mint amit az iskolában Hochdeutsch-ként tanítanak, nagyon sok a dialektus. Tirolban voltam az ottani német inkább hasonlított a hollandra mint a németre :D Azt tanácsolom inkább ha már beszélsz valamilyen szinten angolul akkor fejleszd fel magad felsőfokra és irány Ausztrália vagy Írország.

2015. jún. 12. 21:03
 19/19 anonim ***** válasza:

Egy tunéziai kocsmateraszon próbáltam helyi emberrel kommunikálni. Kiderült hogy beszél németül. Még a vizipipályából is megkínált.

Londonban egy néger portástól kértem útmutatást. A gyenge angolommal nem nagyon boldogultam. Megkérdeztem németül nem beszél-e? Mondta hogy picit. Kiválóan megértettük egymást!

2021. júl. 8. 12:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!