Diákmunkából lehetséges egy albérlet és önmagam fenntartásához elégséges jövedelmet keresni?
Egy 40 órás munkával minimum kb. 80-85 ezret megkeresel (iskolaszövetkezet esetén), hiszen a minimálbért meg kell kapnod, és az ilyen óraszám mellett ennyi nettóban.
Egyébként én egy nem szakmai jellegű munkával (nem minimálbér, annál kicsit több) heti 40 órával, kb. felében éjszakával + pár délutánnal + ünnepnapokkal simán kerestem 100-110 ezret.
Most egy programozós helyen vagyok, itt 1300-as órabért fizetnek, ugyan most kezdtem, és még nem tudom, hogy hány órában akarnak majd fizetni, de nem nehéz kiszámolni, hogy ez 180-190 ezer forint körül van heti 40 órában.
" jó, ha megkeresel vele 60-70 ezer Ft-ot és, ez heti 40 órás munkával,"
Havi 21 nap és napi 8 óra esetén 82414 Forintot kell kapnia diákként MINIMUM! Ugyanis 584 a minimum bruttó oraber, ami ugye 490 nettót jelent diák munka esetén.
Az más kérdés hogy ebből meg lehet-e élni...
Amúgy pl bruttó 100 ezer forint havi átlag bér esetén diákként 84000 kerül a zsebedbe. Ugyanúgy bruttó 100 ezer forint esetén de nem diákként foglalkoztatva viszont csupán 65500 Ft kerül a zsebedbe!
Tehát a diák többet kap, mert csak SZJA-t vonnak, 16%, semmi mást. Viszont nincs szabadság, nincs táppénz, nem számít nyugdíjba stb stb. Úgyhogy annyira azért ne irigyelje senki a diákokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!