Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ügyintézői munkákhoz milyen...

Ügyintézői munkákhoz milyen végzettség kell?

Figyelt kérdés

Szeretek emberekkel foglalkozni (van türelmem az "érdekes" emberekhez is), de el tudom magam képzelni irodában is. Ezért arra gondoltam, hogy az ügyintézői munka ezeknek jó ötvözete. Vagy rosszul gondolom?

Milyen végzettség kell ezekhez a munkákhoz? Például banki ügyintézőhöz, NAV ügyintézőhöz vagy mondjuk kormányhivatalba?

2014. nov. 5. 13:42
 1/7 anonim ***** válasza:
Meg a másik kérdés, hogy ki fog benyomni téged oda.
2014. nov. 5. 13:58
 2/7 A kérdező kommentje:
Ezzel most azt akarod mondani, hogy teljesen mindegy, milyen végzettségem van, ha nincs aki benyomjon, akkor veszett ügy az egész? Ennyire népszerű munkahelyek ezek?
2014. nov. 5. 14:37
 3/7 anonim ***** válasza:
Igen,bankba nem ismerem az viszonyokat,de közalkalmazottnak szinte lehetlen bejutni ismerős nékül.Főleg ilyen "elég egy értsségi"melóhoz.Tuti,hogy van valakinek az ott dolgozók közül olyan rokona/barátja,stb akinek épp munkanélküli,és akkor őt fogják felvenni inkább.Szóval általában már megvan rá az ember,csak azért hirdetik meg mert kötelező.
2014. nov. 6. 22:30
 4/7 anonim ***** válasza:

Mostanában többnyire valóban inkább ismeretségi körből vesznek fel vagy egyéb közszolgálati jogviszonyból vesznek át embereket.

De például szakmák közül jó lehet az Irodai asszisztens, az Ügyviteli titkár, a Szociális asszisztens, a Társadalombiztosítási bérügyintéző, és a Banki szakügyintéző. A bankokhoz leginkább az utóbbi jó, egyik ismerősöm ezzel már több bankban is dolgozott. Azonban szociális területre még ajánlható Szociális és ifjúsági munka névvel ellátott szak felsőoktatási szakképzésen vagy felsőoktatáson.

2014. nov. 7. 18:15
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, az alapján, amit írtam magamról, ezek a munkák nekem valóak lennének?
2014. nov. 7. 21:54
 6/7 anonim ***** válasza:

Az irodaihoz teljesen megfelelő az Irodai asszisztens és az Ügyviteli titkár. Az ügyviteli bővebb, mert rendezvényszervezést is tartalmaz. Ügyintézéshez jó lehet a többi is. De mivel szeretsz emberekkel foglalkozni, ezért ehhez lehet javasolni a szociálisat is. Egyébként ez gyerekekkel is kapcsolatos, a jövőben pedig lehet hozzá tanulni ráépülésként gyermekvédelmi ügyintézést.

Esetleg tervezhetnél Irodai és Szociális asszisztens kombót, ha van lehetőséged kettőt csinálni. (Irodai helyett lehet például az Ügyviteli is.) Vagy először az egyiket, utána a másikat.

De előbb szerintem mindenképpen pontosítsd magadban, hogy ezeken belül mi érdekel jobban.

2014. nov. 9. 20:01
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönöm :)
2014. nov. 13. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!