Ha a házi orvos felvesz táppénzre mennyivel kapok kevesebbet?
Figyelt kérdés
Nem 100%-os táppénz. Csak egy hasmenés van. Egy napra százalékban mennyivel kevesebb mintha dolgozni mentem volna?2014. okt. 30. 08:17
1/2 Nosco válasza:
Kb 30-40%-ékkal! Én annó az ilyet megúsztam táppénz nélkül! Főnökkel megbeszéltem és kiírt csúszóra! Utána meg ledolgoztam!
2/2 anonim válasza:
Van olyan, hogy betegszabadság. Ez évi 15 nap, és mielőtt táppénzre mész, ezt kell felhasználni. Erre a távolléti díj 70%-a jár. Tehát ez esetben 30%-kal kapsz kevesebbet.
A táppénz ez után lehetséges, erre a távolléti díj 60%-a jár (ha kórházban vagy fekvőbeteg, akkor 50%). Ilyenkor kell magad kiíratni táppénzre, az első esetben csak egy orvosi igazolás szükséges a munkáltató felé. Viszont ebből csak 16% SZJA-t kell fizetni, tehát valójában nem jársz annyira rosszul vele (nem 40-50%-kal kevesebb pénz).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!