Miért ilyen közkedvelt dolog közigazgatásban dolgozni?
Fura, mert pont az ellenkezőjét tapasztalom. Van 2-3 ismerősöm, nagyon keveset keresnek közalkalmazottként, sok a munka, a gyeseseket, nyugdíjasokat nem pótolják, lazán megkapsz egy fullos plusz munkakört a nyakadba, 0 ft emelésért, a bértáblát semmibe veszik, holott az ő saját "találmányuk", stb.
Nálunk pedig a levegőben lóg, hogy átveszi a céget az állam (közmű cég), mindenki rosszul van a gondolattól, senki sem akar az államnak dolgozni.
Az érettségizett irodai dolgozók 130 körül keresnek, a diplomások 250-300 körül nettó. Állambácsi ugyanerre kifizetne 80, valamint 120 ezret. Senki sem vágyik rá, hogy 10-100 ezrekkel kevesebbet keressen. Én nem nagyon ismerek olyan embert, akinek a vágyálma a közigazgatás lenne. Hacsak nem vezetőként, de oda meg tényleg nem jutsz be az utcáról.
Második vagyok: Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy emellett a fizetés nulla, az elvárás, a felelősség viszont az egekben. Én szakirányú diplomával 3 év után nettó 105.000 Ft-ot keresek, ami ugye egy fiatalnak semmire sem elég. Ebből nem lehet egzisztenciát felépíteni (lakás, család, autó).
Csak egy érdekes adat (hála a bértáblának): 10 éves munkaviszonnyal lehet a közszférában nettó 130.000 Ft-ot keresni!
Fizetésileg rossz, de nincs túlóra, van egy fix munkaidő,ami családosoknak jó: H-Cs 8-16-30, Pé: 8-14, a multiknál meg 9-18 óráig mindennap a hivatalos plusz az elvárt túlórák.
És közigben több a szabadság, asszem olyan évi 5 nappal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!