Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyit kell (ene) keresnem...

Mennyit kell (ene) keresnem minimálisan, hogy egy 60 nm-es lakást és egy középkategóriás kocsit fenn tudjak tartani? (egyedül)

Figyelt kérdés
2014. okt. 29. 17:13
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Hol? Mert nagyon nem mindegy, hogy Budapesten, vagy valami videki nagyvarosban, esetleg kisebb varosban, mint ahogy az sem, hogy mennyit jarsz az autoval, mit jelent nalad a 'kozepkategorias', es meg sorolhatnam...
2014. okt. 29. 17:19
 2/10 anonim ***** válasza:
61%
Meg azt is tisztázzuk, hogy bérelt lakásról, vagy saját tulajdonról beszélnél? Meg azt is, hogy panel, vagy családi ház? Mert ezek is nagyon sokat számítanak.. Bérelve panellakást kb olyan 200 ezer ft kellene, hogy ne legyenek megélhetési gondjaid, míg saját kertes háznál, ez kb 100-120 ezer.
2014. okt. 29. 17:26
 3/10 anonim ***** válasza:
63%
120 ezer?? 120 ezer úgy nem lenne elég, hogy itthon lakom anyámékkal. Saját hitelmentes családi házunk van egy vidéki nagyváros kifejezetten jó környékén, 150nm, nincs okom elköltözni. Még így is 150 ezer amire azt mondanám, hogy nagyjából rendben van de inkább több. Hogy a kérdésre is válaszoljak valamit. Valószínűleg bérelné a lakást, és a középkategória feltételezem nem egy használt A8-as szóval egy havi 180 ezer forintra szükséged van. Ha már együtt laksz egy másik emberrel úgy jóval jobb a helyzet.
2014. okt. 29. 18:17
 4/10 anonim ***** válasza:
52%
#3 azért mert te nem tudsz bánni a pénzeddel és nem tudsz megélni 120e ből, az még nem jelenti azt, hogy más se tud.
2014. okt. 29. 18:34
 5/10 anonim ***** válasza:
76%

Vegyük Budapestet:

60nm panellakás bérleti díja: cca. 80 ezer, ha nem a Szigony utcai vidámparkban szeretne élni az ember.

Ugyanezen lakás rezsije, plusz, net, telefon, ilyesmi: 50-70 ezer

Ehető, emberi étel, néha rendelve, mert isten tudja, hogy lesz-e időd mindig főzni: 40-60 ezer

Középkategóriás autó, hitel nélkül: vegyünk mondjuk egy 3 éves Passatot, havi 1500 km használattal kb 35 ezer benzinre, plusz havi 15-25 ezer körül számolhatunk kopásra, szervizre.

Hitellel ugyanez 8-10 év törlesztéssel plusz 30-35 ezer konstrukciótól függően.

Ha nincs hitel az autón és van időd főzni, plusz nem kell extra dolgokra költened (speckó gyógyszer vagy étrend, autópálya-matrica, ilyesmi), akkor Budapesten ez szerintem olyan nettó 250 ezerből már kivitelezhető, de akkor nem lesz megtakarításod.

2014. okt. 29. 18:41
 6/10 A kérdező kommentje:
60 nm-es, 4 emeletes társas (tégla) házban van a lakás, (Pesten-Lőrincen)a verda egy 4-es golf. fizu 110, egyedül lakom majd.
2014. okt. 30. 07:31
 7/10 anonim ***** válasza:
95%
110-es fizubol, egyedu autot fenntartani enyhen szolva is luxus. A rezsid elviszi a fizetesed felet telen, a tobbibol kene enni, ruhazkodni, utazni. szamold ki....
2014. okt. 30. 08:43
 8/10 anonim ***** válasza:
89%
110 ezerből kábé elfelejtheted az autót.
2014. okt. 30. 22:14
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
ez nyilván egy kétszobás lakás. kiadod az egyik szobát albérletbe, kb. 40-ért, és akkor elég lesz a 110 ezres fizu a lakás másik felének fenntartására és a kocsira... de nem olyan nehéz ezt kiszámolni, valahol most is laksz biztos, nézd át egyszer a csekkeket...
2014. nov. 1. 15:59
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Kocsi : 30e / hó ( 10000km /év )- szűken !

Lakás : 35-40e /hó

Kaja, élet : 60-70e

Összesen kb. 130-150 e Ft . , szerintem , nem mindegy , hogy mik az igényeid.Ebbe belefér a kaja , olcsó kínai ruha,havi egy mozi ,havi egy kocsmázás ,koncert , nyáron egy hét Balaton , más nagyon nem...

Akkor van gond , ha nincs tartalékod és jön valamilyen extra kiadás , fogorvos , beiskolázás , büntetés , összetöröd a kocsit ,betegség ,elromlik a tűzhely , haláleset , stb....

A 100e - es fizetésbe kocsi nem nagyon fér bele , hidd el tudom mit beszélek , a kollégáim ennyiből élnek , és irigyen nézik a kocsimat.A múlt héten 68 - al mentem 50 helyett , kaptam egy 30 e - es csekket , - na így megy a pénz...

Na igen , én sem az itteni fizetésemből vettem a kocsit , ami azt illeti....

2014. nov. 1. 16:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!