Mennyit kell (ene) keresnem minimálisan, hogy egy 60 nm-es lakást és egy középkategóriás kocsit fenn tudjak tartani? (egyedül)
Vegyük Budapestet:
60nm panellakás bérleti díja: cca. 80 ezer, ha nem a Szigony utcai vidámparkban szeretne élni az ember.
Ugyanezen lakás rezsije, plusz, net, telefon, ilyesmi: 50-70 ezer
Ehető, emberi étel, néha rendelve, mert isten tudja, hogy lesz-e időd mindig főzni: 40-60 ezer
Középkategóriás autó, hitel nélkül: vegyünk mondjuk egy 3 éves Passatot, havi 1500 km használattal kb 35 ezer benzinre, plusz havi 15-25 ezer körül számolhatunk kopásra, szervizre.
Hitellel ugyanez 8-10 év törlesztéssel plusz 30-35 ezer konstrukciótól függően.
Ha nincs hitel az autón és van időd főzni, plusz nem kell extra dolgokra költened (speckó gyógyszer vagy étrend, autópálya-matrica, ilyesmi), akkor Budapesten ez szerintem olyan nettó 250 ezerből már kivitelezhető, de akkor nem lesz megtakarításod.
Kocsi : 30e / hó ( 10000km /év )- szűken !
Lakás : 35-40e /hó
Kaja, élet : 60-70e
Összesen kb. 130-150 e Ft . , szerintem , nem mindegy , hogy mik az igényeid.Ebbe belefér a kaja , olcsó kínai ruha,havi egy mozi ,havi egy kocsmázás ,koncert , nyáron egy hét Balaton , más nagyon nem...
Akkor van gond , ha nincs tartalékod és jön valamilyen extra kiadás , fogorvos , beiskolázás , büntetés , összetöröd a kocsit ,betegség ,elromlik a tűzhely , haláleset , stb....
A 100e - es fizetésbe kocsi nem nagyon fér bele , hidd el tudom mit beszélek , a kollégáim ennyiből élnek , és irigyen nézik a kocsimat.A múlt héten 68 - al mentem 50 helyett , kaptam egy 30 e - es csekket , - na így megy a pénz...
Na igen , én sem az itteni fizetésemből vettem a kocsit , ami azt illeti....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!